Karjeros mačą Eurolygoje žaidusio M. Grigonio tempiami kauniečiai ketvirtadienio vakarą išvargo pergalę 83:74. Tik ketvirtajame kėlinyje iniciatyvą perėmusių žalgiriečių vairininkas mano, kad svarbiausias faktorius šiame mače buvo pasikeitusi Kauno klubo gynyba.

„Akivaizdu, kad tai buvo dviejų skirtingų pusių rungtynės. Ypatingai gynyboje. Pirmoje pusėje varžovai pelnė 50 taškų, o antroje – 24 taškus. Iki pertraukos jie puolime atkovojo 8 kamuolius, o po pertraukos – tik 4. Žinoma, pagerėjusi gynyba ir tapo rungtynes pakeitusiu faktoriumi.

„Manau, kad pirmoje mačo pusėje mums trūko susikaupimo asmeninėje gynyboje. Nesugebėjome išlaikyti varžovų priešais save bei sugriebti kamuolių po savo lenta. Po pertraukos šie dalykai turėjo būti ištaisyti“, – sakė M. Schilleris.

M. Grigonis šiose rungtynėse per 29 minutes pelnė 25 taškus (6/8 dvit., 2/6 trit., 7/7 baud.), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Vis dėlto M. Schilleris pabrėžė, jog svarbiausia buvo 27 naudingumo balus surinkusio atleto gynybos lygis, pakilęs tik po pertraukos.

„Labai svarbu, kad antroje rungtynių pusėje Marius pakėlė savo lygį gynyboje. Šioje komandoje daug kas prasideda būtent nuo Mariaus. Akivaizdu, kad jis yra labai svarbus šios komandos žaidėjas.

Jei lygį gynyboje pakelia Marius, kiti seka jo pavyzdžiu“, – teigė specialistas.

Kalbėdamas apie pagrindinius „Žalgirio“ rūpesčius Vilerbane, strategas akcentavo Moustapha Fallą, kuris per 25 minutes pelnė 7 taškus (2/4 dvit.), atkovojo 8 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo net 11 pražangų bei surinko 27 naudingumo balus.

Nors 218 cm ūgio milžinas privertė tris „Žalgirio“ aukštaūgius susirinkti po 4 asmenines pražangas, M. Schilleris Joffrey Lauvergne, Martinui Gebenui ir Augustinui Rubitui priekaištų neturėjo.

„Pirmoje rungtynių pusėje nesusitvarkėme su Fallu. Turėjome daug problemų kovodami su juo dėl kamuolių. Nemažai problemų pridarė ir Guerschonas Yabusele.

Planas žaidžiant prieš Fallą buvo gintis stovint ne prieš jį, o už jo. Norėjome jį nustumti kiek toliau nuo krepšio. Žaidimas prieš jį buvo komandinė pastanga. Turime tris didelius vyrukus – Joffrey, Augustiną ir Marty. Visi jie darė savo darbą.“

Treneris taip pat paaiškino, kodėl rungtynėms nebuvo registruotas Rokas Jokubaitis.

„Rokas susirgo. Nenorėjome rizikuoti jo sveikata, todėl palikome jį viešbutyje“, – atskleidė M. Schilleris.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ turėtų žaisti lapkričio 6-ąją, kai namuose teks priimti Madrido „Real“.

Marius Grigonis rungtynėse su ASVEL
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)