Reitingo patvirtinimas pirmiausia atspindi „Standard & Poor’s“ poziciją, kad, nepaisant didėjančios konkurencijos bei su COVID-19 susijusių iššūkių, „Maxima Grupė“ kreditingumas toliau išlieka stiprus dėl verslo atsparumo ekonominei situacijai bei tvirtos padėties rinkoje. „Maxima Grupė“ jau skelbė apie gerus veiklos rezultatus 2020 m. pirmą pusmetį, kurie ateityje turėtų išlikti teigiami net ir sudėtingesnėje rinkos aplinkoje. Tai turėtų leisti ir toliau mažinti skolos lygį.

Tuo metu kredito perspektyvos pokytis atspindi „Standard & Poor’s“ matymą, kad didėjanti konkurencija Latvijoje ir Estijoje bei pasaulinis makroekonomikos neapibrėžtumas gali lemti pajamų ir pelno maržos svyravimus, dėl kurių „Maxima Grupė“ skolos lygį mažintų lėčiau, nei tikėtasi, nepaisant gero 2020 m. veiklos rezultato.

BB+ kredito reitingas „Maxima Grupei“ suteiktas 2018 m. liepą. Šis įvertinimas įmonei atvėrė naujas galimybes tarptautinėse kapitalo rinkose – 2018 m. sėkmingai išplatinta 300 mln. eurų 5 metų trukmės obligacijų emisija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)