Kaip informavo VDI atstovė Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė, naujausiais duomenimis, spalio 27 dieną prastovose buvo 745 įmonės ir 5147 darbuotojai, o tai buvo vienas didesnių skaičių šuolių pastaruoju metu.

Štai spalio 26 d. prastovose buvo 45 įmonėmis ir 436 darbuotojais mažiau (700 įmonių ir 4711 darbuotojų.) Dar prieš savaitę, 20 dieną, tokių įmonių buvo 680 ir 4483 darbuotojai. O spalio 13-ąją skaičiai buvo dar šiek tiek mažesni – prastovas turėjo 661 įmonė ir 4566 darbuotojai.

Valstybinės darbo inspekcijos duomenys
Valstybinės darbo inspekcijos duomenys
Tai reiškia, kad galima nežymiai matyti, kad augant nustatomam COVID-19 atvejų skaičiui Lietuvoje bei atsirandant vis naujiems veiklos ribojimams, šis skaičius pamažu taip pat auga.

Užimtumo tarnybos (UT) atstovė spaudai Milda Jankauskienė „Delfi“ teigė, kad žiūrint į sąrašą, kokio tipo įmonėms bendrai prastovų metu daugiausia buvo mokamos darbo užmokesčio subsidijos matyti, jog daugiausia jų gavo darbuotojai iš didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonių, taip pat įmonės, užsiimančios variklinių transporto priemonių ir motociklų remontu, apdirbamosios gamybos bendrovės, taip pat tos, kurios teikia apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas.

Užimtumo tarnyba darbdaviams už darbuotojus, esančius prastovose, iš viso jau iyra išmokėjusi 165,1 mln. Eur.

Įmonės, kurios yra paskelbusios prastovas, galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)