Abu šie žmonės ūkininkai. Kol kas kaip realiausios įvardinamos dvi kandidatūros: konservatorius Kazys Starkevičius (pagrindinė veikla ūkyje gyvulininkystė ir augalininkystė ) ir liberalas Viktoras Pranckietis (pagrindinė veikla ūkyje sodininkystė).

K. Starkevičius jau ėjo žemės ūkio ministro pareigas 2008–2012 m. Seimo narys nuo 2004 m.

V. Pranckietis Seimo narys nuo 2016 m., pateko į Seimą kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). 2019 m. spalio mėn. LVŽS du kartus inicijavo balsavimą dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu ir jo atstatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų, tačiau abiem balsavimams neužteko balsų. Šioje kadencijoje į Seimą pateko su Liberalų sąjūdžiu.

Patys potencialūs kandidatai savo kandidatūras vertina skirtingai.

V. Pranckiečio atstovo spaudai atsiųstame komentare rašoma: „Seimo Pirmininkas norėtų atkreipti dėmesį, kad šiuo metu Liberalų sąjūdžio valdančiosios koalicijos derybų prioritetai yra Ekonomikos ir inovacijų, Aplinkos ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų sritys. Dėl to pozicija dėl Žemės ūkio ministerijos šiuo metu nėra svarstoma.“

K. Starkevičius buvo atviresnis ir nesikratė galimybės dirbti žemės ūkio ministru.

„Kuluaruose kalbama, kad aš galiu tapti žemės ūkio ministru. Oficialiu kandidatu dar nesu, vyksta derybos. Nesiveržiu, nes žinau, ką tai reiškia, nes ministru jau esu buvęs, manau, veikla buvo sėkminga, pajudėjom į priekį. Jei aplinkybės susiklostys, galimybę vėl dirbti šiose pareigose svarstysiu. Nesiruošiu nuogas į dilgėles lįsti. Tai visapusiškai karšta kėdė, tačiau galimybes padaryti didelius pokyčius matau. Reikia tik tinkama kryptimi nukreipti mūsų žemės ūkį“, – sako K. Starkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)