Lietuvos vicečempionai antradienį namuose liūdnai atsisveikino su savo publika, kuri „Siemens“ arenoje per dvejas svarbiausias iki šiol sezono rungtynes pergalių taip ir neišvydo.

Apie finalo ketvertą vasarą garsiai kalbėję FIBA Čempionų lygos debiutantai, sekmadienį nusileidę Kauno „Žalgiriui“, šįkart 88:106 neprilygo ir Atėnų „Peristeri“.

Iš šeimininkų gynybos tiesiog pasišaipė Stevenas Gray – 31-erių amerikietis užfiksavo naują Čempionų lygos efektyvumo rekordą, per 30 žaidimo minučių surinkęs net 47 naudingumo balus.

„Peristeri“ gynėjas pataikė 10 tritaškių (iš 13, 77 proc.), taip pakartodamas dar vieną turnyro rekordą, ir iš viso pelnė 39 taškus bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Ryto“ legionierius Chrisas McCullough po rungtynių užsiminė, jog pavojingiausią varžovą vilniečiai palikdavo nedengiamą, nes pernelyg dažnai eidavo į pagalbas komandos draugams.

„Mums reikia daugiau kalbėtis gynyboje, reikia būti vieningesniems“, – teigė aukštaūgis.

D. Kairys mano, jog pagrindinė problema buvo energijos stygius.

„Ir prie prastos gynybos dar reikia sugebėti pataikyti dešimt tritaškių. Bet sutinku, kad mūsų gynyba tikrai nesuveikė. Šiek tiek geriau buvo tik ketvirtame kėlinyje, kai pradėjome keistis dengiamaisiais.

Labiausiai trūko tokios energijos, kokia pradėjome rungtynes su „Žalgiriu“. Viskas – ne taip, kaip ruošėmės. Gal tik keturias minutes antrame kėlinyje buvo apėmęs jausmas, kad kontroliuojame žaidimą. Bet net ir tuo metu neatrodė, kad gynyboje valdome situaciją – viskas priešininkui išėjo per lengvai.

Kalbėjome, kad negalima leisti S. Gray mesti ankstyvoje atakos fazėje, negalima leisti pajusti metimo. Iš savo pusės beveik nieko nepadarėme, kad sutrukdytume, leidome varžovams rinktis savo mėgstamiausius metimus“, – komentavo 43-ejų specialistas.

Vis dėlto jis teisinosi, jog tiek taktiškai, tiek psichologiškai komanda buvo tinkamai paruošta kovai su graikais.

„Nemanau, kad kas nors juos nuvertino. Varžovą žaidėjams nupiešėme labai teisingai. Juk jie sezono pradžioje nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, ko dar gali reikėti?

Labiau nei taktikos pritrūko energijos ir kažkokio kietumo: kai varžovai nutolo, visiškai praskydome. Labiausiai man nepatiko būtent tai, kad neparodėme kietumo sunkiu momentu. Tokių sudėtingų atkarpų buvo ir rungtynėse su „Žalgiriu“, nors užvakar nebuvau taip nusivylęs. Turime priprasti prie tokių sunkių situacijų ir išmokti išlaikyti stabilumą“, – kalbėjo D. Kairys.

Prieš rekordinį S. Gray šou nublanko penki iki pertraukos sumesti Mindaugo Girdžiūno tritaškiai ir geriausias šiame sezone Ch. McCullough pasirodymas puolime. Amerikietis, kurio ateitis Vilniuje vis dar nėra tvirta, klubo vadovams pabandė įsiteikti 22 taškais (4/4 tritaškių) ir 9 atkovotais kamuoliais.

Tačiau nuo kritikos strėlių tuo neapsisaugojo.

„Apie jo taškus per daug kalbėti nereikia – įkrito keturi tritaškiai, bet prametė 2 dvitaškius iš 7, ir tai mums kainuoja, skauda. Kalbant apie gynybą, nesakyčiau, kad Chrisas yra didžiausia skylė, yra jų ir daugiau. Mums jas visas kol kas sunku užkišti, bet link to dirbame.

Chrisas nėra žaidęs tokiame lygyje, daug ką daro instinktyviai. Be to, jis greičiau pavargsta nei kiti komandos draugai, nes vėliau prisijungė prie komandos, dar praleido treniruočių, kai buvo suspenduotas. Dėl jo situacijos komandoje – labai atidžiai stebime, ką jis gali mums duoti, jo bandomasis laikotarpis tęsis iki gruodžio 1 d.

Apskritai kol kas kai kurie mūsų žaidėjai nėra stabilūs. Nemanau, kad šiandien neišvengiamai reikėjo prarasti 16 kamuolių, „Peristeri“ gynyba tikrai nebuvo tokia agresyvi kaip „Žalgirio“, kuris mus smaugė nuo linijos iki linijos“, – sakė D. Kairys.

Mačas „Siemens“ arenoje veikiausiai buvo paskutinis šalyje šį rudenį su žiūrovais tribūnose – trečiadienį Vyriausybė dėl augančių koronaviruso atvejų skaičiaus turėtų įvesti draudimą publikai lankytis sporto varžybose.

„Peristeri“ į Vilnių atvyko be buvusio „Ryto“ legionieriaus iš Graikijos Louko Mavrokefalidžio.

Savo ruožtu, vilniečiai vis dar laukia atkeliaujant naujausio ekipos papildymo iš Senegalo Maurice'o Ndouro, taip pat traumą besigydančio Martyno Echodo.

Trečiadienį tarpusavyje jėgas išmėgins likusios E grupės ekipos: Rygos VEF (Latvija) ir Strasbūro SIG (Prancūzija).

„Rytas“ Čempionų lygos kovas turėtų pratęsti lapkričio 10 d. Strasbūre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)