Spalio 17 dieną K. Raikkonenas atšventė savo 41 metų gimtadienį, tačiau amžius nieko nereiškia, kai „The Iceman“ atsiduria trasoje.

Kol „Alfa Romeo“ komanda laukia suomio atsakymo dėl sutarties pratęsimo 2021 metams, jis linksminasi – Portugalijoje praėjusį savaitgalį vykusiose lenktynėse startavo iš 16-os pozicijos, vieną vietą prarado iš karto, tačiau tuomet per pirmą ratą sugebėjo pakilti iki 6-osios.

K. Raikkoneno įspūdingas šou pirmajame rate, darant 11 lenkimų – interneto socialinėje erdvėje renka milijonus peržiūrų.

„Buvau šoke ir pagalvojau, kas dabar vyksta? – apie savo emocijas po netikėtas K. Raikkoneno atakos kalbėjo Maxas Verstappenas, lenktynes pradėjęs iš 3 vietos. – Kimi tiesiog skriejo trasa. Galbūt jam padėjo jo patirtis ralyje ar kažkas panašaus. Tai buvo įspūdinga. Gerai, kad man pavyko jį sulaikyti ir viskas nurimo“.

Pats suomis daugiau kalbėjo apie galutinį rezultatą: „Pradžia buvo gera, bet iš to nedaug buvo naudos. Taip, aš senas, man jau 41 metai. Tiesa, kai važiavau pirmame rate, vienu metu pagalvojau: „O ką veikia trasoje visi kiti“? Man tikrai pavyko pirmas ir antras ratai, greičio užteko“.

Lenktynes K. Raikkonenas baigė 11-oje vietoje, per plauką nuo taškų zonos. Rezultatą greitai visi pamirš, tačiau įspūdingą 2 minučių „The Iceman“ reidą gerbėjai peržiūrės dar ne kartą. Juk tai vienas geriausių starto ratų „Formulės-1“ istorijoje.

Nugalėtoju Portugalijoje tapo Lewisas Hamiltonas, iškovojęs 92-ą pergalę karjeroje ir pagerinęs legendinio Michaelio Schumacherio pergalių rekordą (91).

K. Raikkonenas iš viso važiavo 327 „Formulės-1“ lenktynėse. 2018 metais jis paliko „Ferrari“ ekipą ir persikėlė į „Alfa Romeo“ ekipą. Suomis 2007 metais su „Ferrari“ tapo „Formulės-1“ pasaulio čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)