Net skyrybų metu kartais nepaaiškinamai sukyla aistra ir besiderint, kam atiteks kartu pirktos kolonėlės, nespėji pastebėti, kaip pametei liemenėlę jo liežuviui glostant tavo spenelį. Vengti skausmo ir gedulo – įprasta praktika kiekvienam gyvam padarui, tad nenuostabu, kad norint nukreipti dėmesį nuo liūdnos realybės, puolama į malonumų liūną ir taip bent trumpam atidedama tikrovė.

Išsidalinus žaislus, namų raktus ir išsikrausčius atskirai, atsisveikinimo seksas gali padėti didelį, reikšmingą ir nenutrinamą tašką jūsų santykiams. Netikėtai sutikus jį parduotuvėje, gatvėje (na, iš esmės, jokio skirtumo, kur), kūnas ir protas reaguoja. Ir tai nebūtinai blogai. Iš pradžių pajauti adrenalino pliūpsnį, tada šiek tiek sutrinka mąstymas, nori pasislėpti ir prieiti vienu metu. O vos pasisveikinus pradedi jaudintis. Ne, ne emociškai, ar iš baimės, o ta kita prasme, kaip sako vyrai – drėkti. Kurį laiką gyvenant be intymių santykių natūralu greičiau susijaudinti, o jei dar balsas, akys, rankos ar kiti nenusirengus matomi žmogaus ypatumai įaudrindavo santykių laikotarpiu...

Jeigu iš abiejų pusių ilgalaikių santykių noras tikrai išblėsęs, nėra net ko galvoti – čiupk to vienaragio ragą, gyvename tik kartą (bet ne du, kaip sakė maestro). Tavo kūną pažįstantis ir visokią matęs žmogus, kuris vis dar tavęs nori seksualiai – tikrai stiprus postūmis savivertei, sutryptai iki plintuso dėl paties skyrybų fakto, pagerinti. Be aiškaus suvokimo, kad štai, šitie apatiniai dar prieškambaryje išmėtomi pas-ku-ti-nį kartą, tiesiog geras, drąsus pasidulkinimas su ex puikiai pabaigia etapą. „Ačiū, viso geriausio, gero gyvenimo“ ištarusi gali žengti į naują erą.

Asociatyvi nuotr.

Kitas variantas – gailesčio seksas ir visai nesvarbu, gaili jo ar savęs. Po rimtų santykių ištikus skyryboms, susidrumsčia rutina, protas, emocijos ir tarsi žemė išslysta iš po kojų. Nenuostabu, kad dar kurį laiką, kai jautiesi vieniša, tarsi natūraliai lauki jo paramos. Kai jam liūdna, jis paskambina pasikalbėti. Intymus poros bendravimas taip pat užima nemažą dalį gyvenimo kartu, tad ir šio ilgiesi. Neseniai išsiskyrusioms poroms vėl susitikus, beveik neišvengiama pabaiga – lovoje. Tačiau, seksas iš gailesčio vienam ar kitam ėmus guostis ir žvelgti veršiuko akimis, irgi geriau tik vienkartinis, mat ilgesniam laikotarpiui šis variantas vargu ar baigsis geruoju.

Pati tinkamiausia priežastis miegoti su buvusiuoju – jeigu seksas buvo geriausioji santykių dalis. Artėjant skyryboms nyksta emocinis ryšys, nesiliauja pykčiai, kankina dvejonės „shoud I stay, or should I go“, tačiau lovoje vyksta tokie festivaliai, kad tiesiog gaila atsisakyti šio gyvenimo malonumo, kuris iškeliaus su konkrečiu žmogumi. Galiausiai iširus tokiai porai gali būti naudinga palaikyti tik intymius santykius. Prieš tai, žinoma, susitarus, kada bus pranešama apie naujas galimas simpatijas, pasimatymus ar elementarų miegojimą su kitais.

Toks bendravimas gali tapti viena iš karščiausių patirčių gyvenime. Mat susitikimus reikia planuoti, tartis vietą ir laiką ir, svarbiausių svarbiausia – niekam, o niekam, apie juos neprasitarti. Pirma, dėl to, kad nedaug kas pateisina tokius bajerius, antra – ir pačiam nesinori aiškinti, kaip jūs čia kartu, ar atskirai, trečia – paslaptis jaudina. Pasikartojantis seksas su buvusiuoju – tarsi susitikinėjimas su kunigu, nelabai kam gali pasakoti.

Asociatyvi nuotr.

Kadangi vienas kitą puikiausiai pažįstate, tačiau neturite planų kurti šeimą ar numirti laikydami kits kito ranką, seksui, kaip fiziniam veiksmui, atsiveria daugybė galimybių. Jeigu anksčiau nedrįsote pasidalinti savo fantazijomis, tokiuose santykiuose tam ir yra vieta. Jeigu užknisdavo partnerio knarkimas, nėra nieko geresnio, kaip po orgazmo nuo veido nusibraukus šlapius plaukus atsisveikinti. Jeigu po sunkios darbo dienos ima kirbėti žemiau juostos, nėra nieko geriau, kaip nesusigėdus parašyti: „įsivaizduoju tavo penį tarp savo krūtų“ ir žinoti, kad ne tik būsi suprasta teisingai, bet, greičiausiai, visai netrukus tą ir pajusi.

Susitikinėjimas tik pažaidimui su ex kardinaliai skiriasi nuo seksualinių santykių, kuomet esama poroje. Jūs abu žinote, kodėl susitinkate, kada susitinkate, kartais susibėgate tiesiog netikėtai įkaitę. Šiuose santykiuose nebelieka kasdienybėje tokių įprastų pasiteisinimų, kurie dažnai nuvilia ar net įžeidžia: „aš pavargęs, gal šiandien tik pasiglaustykime; skauda galvą, rytoj man anksti keltis, buvo sunki diena, per daug prisivalgiau ir bla bla bla“. Čia nebelieka erdvės ginčams dėl neplautų indų, dėmesio stokos ar filmo, kurio visai nenori žiūrėti.

Kiekvienam susitikimui ruošiesi, nes nors ir gerai pažįstantis žmogus, vistiek esmė suksis apie nuogą kūną, seksualius apatinius, gal dar žaisliukus. Kita vertus, po visko nejauti pareigos atrodyti vis dar taip pat viliojamai ir nebijai likti pasišiaušusiais plaukais ar iki raudonumo barzdos nubrūžintu smakru – nebe pirmas kartas.

Jungtinės Karalystės sekso ekspertė Tracey Cox interviu pasakojo apie tyrimą, kuriame dalyvavo 113 išsiskyrusių asmenų, kasdien fiksavusių savo emocinę savijautą po skyrybų ir visapusį bendravimą su ex (arba jo nebuvimą). Paaiškėjo, kad žmonės, permiegoję su buvusiuoju, išgyveno daugiau teigiamų emocijų ir po fizinio suartėjimo greičiau susitaikė su santykių pabaiga. Tuo tarpu tie, kurie nepasidavė vilionėms, kankinosi ilgiau.

Asociatyvi nuotr.

Kita vertus, vienkartinis, kelių kartų ar ilgalaikis pasikartojantis seksas su buvusiuoju labiausiai priklauso nuo abiejų žmonių lūkesčių ir emocinės būklės. Dažnai jis naudojamas, kaip ginklas bandant susigrąžinti prarastus santykius. Arba kaip keršto įrankis, norint „parodyti, ko jis neteko“. Dar – kaip priemonė skyrybų proceso metu išsiprašyti daugiau turto, pinigų ar išpešti kitokios naudos. Visos šios priežastys tikrai neatneš teigiamo rezultato, saldaus ir gilaus fizinio artumo, o greičiausiai baigsis ten, kur ir prasidėjo – skyrybomis po skyrybų ir ašaromis į pagalvę.

Nors... Po pirmų skyrybų vistiek skauda, tai jei išgyvensi malonumų kupiną slapto sekso laikotarpį ir atitolinsi naujo partnerio paieškas (o taip tikrai bus, jei nuolat gausi sekso), o po to vėl skaudės, ar gi ne tas pats?

Pasitaiko ir taip, jog kadaise išsiskyrę, tačiau atsisveikinimo sekso niekad taip ir neturėję partneriai atsigriebia po ilgesnio laiko. Tuomet gali stipriai nukentėti nauji santykiai ar sukurtos naujos šeimos. Tačiau ne visada įmanoma atsispirti tam, ką seniai norėjai padaryti, bet nepadarei – paskutinį kartą neišsirengei ir apžiojusi jo nykštį neparodei jam savo ketinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)