Policija pranešė, kad iš viso buvo patikrinta 10 asmenų ir 4 transporto priemonės. Tikrinant Kretingoje, Grafų Tiškevičių g., automobilių aikštelėje stovėjusiame automobilyje buvusius asmenis, pas vieną iš jų – 1998 m. gimusį jaunuolį – rasta ir paimta 13 folijos lankstinukų su žalsvos spalvos, augalinės kilmės, galimai, narkotine medžiaga. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Prevencinę priemonę penktadienį vykdė ir Klaipėdos rajono pareigūnai. Itin didelį dėmesį jie skyrė nepilnamečių daromiems pažeidimams užkardyti, ypač – alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo kontrolei.

Patikrinę vieną iš Klaipėdos rajone esančių poilsiui skirtų sodybų, pareigūnai nustatė net 55 pažeidimus – alkoholio buvę vartoję 35 asmenys, jaunesni nei 18 metų, ir 20 jaunuolių nuo 18 iki 19 metų amžiaus. Jiems nustatytas neblaivumas svyruoja nuo 0,11 prom. iki 1,6 prom., o tokio amžiaus jaunuoliai alokoholinių gėrimų negali nei vartoti, nei turėti jų su savimi.

Negana to, pas vieną 2002 m. gimusį vaikiną buvo rasta augalinės kilmės, įtariama, narkotinės medžiagos. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas. O dėl nuo alkoholio apsvaigusių jaunuolių pradėtos administracinės teisenos. Dalis iš jų už tokį pažeidimą pareigūnams įkliuvo nebe pirmą kartą, todėl jiems gresia ne tik piniginė bauda, bet ir administracinio poveikio priemonė – draudimas tam tikrą laiką lankytis viešuose renginiuose.

Dėl COVID-19 infekcijos plitimo kai kuriuose Klaipėdos apskrities miestuose ir rajonuose įvedamas karantinas, ribojami renginiai, žmonės įpareigojami nesibūriuoti didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, laikytis kitų apsaugos priemonių. Policijos pareigūnai šių reikalavimų laikymosi įvairiose viešose ir pasilinksminimo vietose žada skirti ypatingą dėmesį.