Ruduo – laikas, kai darbais užsivertę žmonės jau būna pamiršę teigiamą vasaros atostogų poveikį. Nuovargis, irzlumas neretai tampa kasdieniais jutimais – tai signalas, kad organizmo gynybinės galios ėmė sekti.

„Nors ruoštis šaltajam sezonui reikėtų visus metus, vis dėlto tuo žmonės dažniausiai susirūpina per vėlai, kai nusilpęs organizmas jau būna tapęs lengvu taikiniu sezoninėms ligoms, – dėmesį atkreipia daktaras A.Albertjanas. – Kad taip nenutiktų, imunitetą reikia stiprinti nuolat, o rudenį apskritai tam reikėtų skirti ypatingą dėmesį.“

Gamtos teikiama pagalba

Ozonas – vadinamasis aktyvusis deguonis – yra vienas stipriausių gamtoje egzistuojančių oksidantų. O tai reiškia, kad jį galima naudoti kaip galingą priemonę ligas sukeliantiems – patogeniniams – organizmams įveikti.

Albertjan Ozono terapija

Savo ruožtu ozonas pats skatina natūralią organizmo apsaugą, malšina uždegiminius procesus, padeda gydant skausmą.

Žinodamas tai, kad ozono terapija žmogaus organizmui daro didžiulį teigiamą poveikį, gydytojas A.Albertjanas Lietuvoje ją taikyti pradėjo vienas iš pirmųjų.

Atliekant gydomąją ozono procedūrą, iš paciento venos paimamas nedidelis kraujo kiekis. Jis prisodrinamas ozonu, kuris specialiais generatoriais pagaminamas iš medicininio deguonies, ir yra grąžinamas į organizmą.

Vos patekęs į kraują ozonas sudaro naudingus junginius – ozonidus, kurie cirkuliuodami organizme ilgą laiką jį veikia teigiamai.

Dėmesys – imunitetui

A.Albertjanas yra anesteziologas – reanimatologas. Viena jo darbo sričių yra susijusi su skausmo gydymu, tačiau jau penkiolika metų jis darbuojasi ir ozono terapijos srityje.

Jo sukaupta patirtis liudija, kad Lietuvoje vis dar maža žinių apie ozoną kaip sveikatos stiprinimo priemonę, – mūsų šalyje tebėra stipri nuostata, kad ligas įmanoma išgydyti tik vaistais. Tačiau labai dažnai vien jų nepakanka.

Gydytojas Albertas Albertjanas

Anot gydytojo A.Albertjano, šis gydymo būdas tuo ypatingas, jog neturi šalutinio poveikio.

„Būtent dėl šios priežasties jis jau kelis dešimtmečius yra taikomas daugelyje pažangiais gydymo būdais garsėjančių šalių, pavyzdžiui, JAV, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje“, – sako gydytojas.

Jo teigimu, bakterijų sukeltomis infekcijomis sergantiems žmonėms ozono terapija padeda sumažinti antibiotikų dozę, o kai kuriais atvejais apskritai padeda išsiversti be jų.

„Ozono terapija yra ir patikima ligų profilaktikos priemonė. Ji pagerina nuotaiką, ramina nervus, gerina darbingumą, miegą, skatina medžiagų apykaitą, stiprina imuninę bei širdies ir kraujagyslių sistemas“, – teigia A.Albertjanas.

Užkratui – nepalankios sąlygos

Kaip tai pavyksta? Anot gydytojo A.Albertjano, per ozono terapijos procedūrą organizmas gauna daug aktyvuoto deguonies. Šis oksiduoja bakterijų, virusų, įvairių grybelių membraną, todėl užkratui plisti nebelieka palankios terpės.

„Sveikos audinių ląstelės geriau dauginasi, stiprėja imuninė sistema, gerėja bendra organizmo būklė. Štai todėl sezoninėmis infekcinėmis ligomis susirgusiems žmonėms ozono terapija padeda lengviau ir greičiau pasveikti“, – paaiškina A.Albertjanas.

Ozonas apskritai padeda apsisaugoti nuo sezoninių peršalimo ar virusinių ligų ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams.

Varginant kosuliui jis atlaisvina bronchus, turi priešuždegiminį poveikį, pagreitina medžiagų apykaitą, todėl ir gydytojų paskirtų vaistų poveikis tampa greitesnis bei veiksmingesnis.

Tam tikrais atvejais ozonas įveikia ir tokių bakterijų „barikadas”, su kuriomis dėl jų atsparumo vaistams negali susidoroti antibiotikai.

Albertjan skausmo blokavimas

Sustiprina gydymo poveikį

Anot A.Albertjano, mokslininkų tyrimai liudija, kad ozono terapija turi teigiamą poveikį gydant ir ypač sunkias ligas, – ozonas vis dažniau naudojamas onkologijoje medicininių preparatų poveikiui sustiprinti.

Pavyzdžiui, moksliškai įrodyta, kad ozono terapija padidina chemoterapinių vaistų efektyvumą, sumažina jų šalutinį poveikį, pailgina vėžiu sergančio žmogaus gyvenimo trukmę.
Yra duomenų, kad ir sergantiems cukralige žmonėms, gaunantiems ozono procedūrų, geriau veikia vaistai – jų reikia mažiau, pagerėja periferinė kraujo apytaka. Dėl tos pačios priežasties ozonas gali būti naudojamas ir kaip insulto bei infarkto profilaktikos priemonė.

Šiuo metu pasaulyje yra atliekami klinikiniai tyrimai, skirti išsiaiškinti, kokį poveikį ozono terapija daro gydant centrinės nervų sistemos, pavyzdžiui, Alzhaimerio ir Parkinsono ligas bei išsėtinę sklerozę. Pirminiai tyrimų rezultatai leidžia daryti prielaidą, kad ozonas gali būti naudojamas ir šių sunkių ligų profilaktikai.

Padeda malšinant skausmą

Anesteziologas A.Albertjanas yra vienintelis specialistas Baltijos šalyse, kuris, gydydamas lėtinį skausmą, naudoja ne tik tradicinius medicinos metodus, bet ir netradicinius.

Pasak A.Albertjano, ozono injekcijas kaip papildomą priemonę jis pasitelkia malšindamas skausmą. Tai padeda pasiekti geresnių rezultatų.

Ozonas padeda gydant sąnarių, stuburo, migreninius galvos skausmus. Tokiais atvejais jis yra suleidžiamas į tam tikras vietas, pavyzdžiui, aplink sąnarius, į trigerinius taškus – padidinto dirglumo sritis raumeninėje skaiduloje.

„Pasaulyje ozonas seniai žinomas kaip sveikatinimo ir gydymo metodikos priemonė. Tačiau mūsų šalyje žinių apie tai nėra gausu, o pasiligojusiems žmonėms, negaunantiems visavertės pagalbos, tenka ilgai gydytis“, – kalbėjo gydytojas.

Albertjan Ozono terapija

Bijantiems injekcijų – „pirtelė“

Pasak A.Albertjano, yra žmonių, kuriems intraveninės injekcijos – adatos dūris į veną – kelia didelę baimę. Jiems siūloma alternatyva – ozono garai.

“Pasaulyje daugybę metų yra naudojami modernūs ozono terapijos įrenginiai – vadinamosios hiperterminės kapsulės.

Jų poveikis yra panašus į ozono intravenines injekcijas. Skirtumas tik tas, kad ozonas į kraujotakos sistemą patenka per plaučius bei odą. Viena, žmogus kvėpuoja karštais garais, antra, atsivėrus odos poroms, ozonas per jas patenka į organizmą – įsiskverbia į kraują, limfą, riebalus ir paskatina imuninės sistemos darbą.

Kartu su prakaitu iš organizmo yra pašalinami toksinai, ir tokiu būdu yra atkuriamas jo medžiagų apykaitos produktų balansas“, – paaiškino gydytojas A.Albertjanas.

Daugiau informacijos rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_85582381