Laidos pradžioje O. Gasanovas išdavė ir savo neblėstančios energijos paslaptį – tai cukrus. Pasak jo, daugelis netiki, jog jaunas vyras nevartoja kažkokių narkotinių medžiagų, suteikiančių jėgų, tačiau tie, kas pažįsta Orijų, žino jo nusiteikimą prieš nelegalius preparatus. Žmonės nežino ir to, jog jis į arbatos puodelį dedasi net penkis šaukštelius cukraus, pasak Orijaus, tai ir suteikia jam energijos.

Dar vienas mitas, kurį apie save girdi laidos pašnekovas – tai, jog jis uždirba labai daug pinigų. Tačiau pats O. Gasanovas sako jų neskaičiuojantis, jam svarbiausia galėti sau leisti tai, ko užsigeidžia.

„Aš išleidžiu viską ir niekad nesuprantu, kur išleidžiu. Nesu skaičiavęs, kiek uždirbu per mėnesį. Keliauju už darbdavių pinigus ir ieškodamas nuotykių sugebu išleisti kelionėse nemažai ir savo eurų. Mano buhalterė ir mama taip pat nuolat klausia, kaip aš nesugebu sutaupyti, kaip aš galiu tiek išleisti“, - šypsosi žurnalistas.

Paklaustas, ar kada keliaujant buvo susidūręs su rimtais pavojais, jis papasakojo apie neeilinį įvykį Brazilijoje, kuomet papuolė į avariją dviems automobiliams susidūrus kaktomuša.

„Vairuotoją ėmė miegas ir mes su bičiuliais nutarėme pakaitomis jį linksminti pasakojimais bei dainomis. Susidarėm grafikėlį, kai vienas bendrauja su vairuotoju, o kiti tuomet gali numigti. Atėjo vienos draugės eilė, aš jau bandau migti ir girdžiu ją rėkiant. Į mus lekia kitas automobilis. Kaktomuša. Laimei, greičiai nebuvo dideli ir niekas nebuvo sužalotas“, - prisimena Orijus.

Kitas atvejis buvo, kai garsus vyras įsivaizdavo, kad yra arti mirties. Nuvykus filmuoti istorijų į Amsterdamą, O. Gasanovas su operatoriumi nusprendė paragauti keksiukų su kanapėmis (angl. Space cakes).

„Mano telefone iki šiol likusi tokia, pavadinkime, išpažintis. Pasirašiau sau, nes maniau, kad mirštu. Grįžome į viešbutį, suvalgėme tuos keksiukus ir kolega nuėjo miegoti. O man vonioje pasirodė, kad ant lūpos kyla herpis. Išgėriau tabletę nuo herpio, bet ji yra receptinė, rašoma, kad negalima jos maišyti su jokiais kitais vaistais. Viešbutis buvo abejotinos švaros, o aš sergu astma, tai išgėriau dar vaistų nuo alergijos. O lauke oras buvo blogas, žvarbu, lietus, pradėjo perštėti gerklę, tad dar „įkaliau“ ibuprofeno nuo peršalimo. Išeinu iš vonios, operatoriui nieko, jis jau miega. O man prasidėjo toks panikos priepuolis! Operatoriaus prašau kviesti greitąją, o jis atsisako ir toliau miega.

Bet man dar buvo ir labai gėda, nes pagalvojau, kad jei numirsiu dabar, Lietuvoj žurnalistai parašys, kad O. Gasanovas numirė Olandijoje, perdozavęs narkotikų. Tada visi galvos, kad aš narkomanas, o aš gyvenime narkotikų nevartojau, visad buvau prieš tai. Tai surašiau telefone, kokius vaistus konkrečiai suvartojau, su visais kiekiais ir panašiai. Žinutę tą išsiunčiau vienai draugei į Lietuvą, o mamai – savo telefono atrakinimo kodą. Po to visa tai pavadinau savo moraline mirtimi ir nuo to laiko sau pasakiau, kad tikrai nieko nevartosiu“, - prisimena Orijus.

Apie savo asmeninį gyvenimą neatviraujantis laidos svečias sulaukė nemažai klausimų apie antrąją pusę. Kiek bandęs išsisukinėti, po netrumpos pauzės, jis galiausiai teigė, jog tokio žmogaus šiuo metu nėra.

„Palauk, reikia sugalvoti atsakymą. Ne, sakykim, kad neturiu. Aš niekad nekalbu apie tai, namų nerodau“, - išsisukti bandė Orijus.

Vis tik vėliau laidoje jis prakalbo, kad vis pasvajoja apie vaiką nuo surogatinės motinos. Sutiko atsakyti ir į klausimą, ar turi kokių fetišų.

„Seksualinių fetišų? Nes fetišas turi tau kelti seksualinį malonumą. Ar patiktų, jei man įkąstų į ausį? Nu fainai. Jei ausį bučiuoja, malonu labai. Bet tai čia atskira tema, galima labai išsiplėsti. Bet tikrų savo fetišų tai vis tiek nepaviešinsi, jie gilūs tokie. Rašiau daug straipsnių apie fetišistus. Fetišistus kalbindamas aš atradau, kad pas mane nėra tokių fetišų, kaip pas juos. Pavyzdžiui, rašiau apie lietuvę, kuri didžiulė žvaigždė Vokietijoje ir turi fetišą amputuotoms galūnėms. Tai aš supratau, kad tokio lygio dar nepasiekiau“, - šypsosi Orijus.

Baigiantis laidai atėjo metas tradiciniam „Nepatogių klausimų“ išbandymui – skambučiui draugui. O. Gasanovui teko skambinti Jonui Nainiui ir pasiūlyti savo vietą laidoje „Emigrantai“. Ką į tokį pasiūlymą atsakė garsusis „Radistų“ narys?

O taip pat - apie netradicines pašnekovų patirtis, žurnalistinės karjeros pradžią ir patarimus svajojantiems apie panašų darbą, įdomiausias kelionių istorijas ir į kurią šalį nebenorėtų grįžti niekada žiūrėkite pilną laidos „Nepatogūs klausimai“ įrašą straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)