„Yra du vairuotojų tipai – vieni tiesiog palieka savo automobilį specialistams, kiti visą procesą nori kontroliuoti patys. Nors galutinis rezultatas toks pat – pakeistos padangos, kokią kainą moka tie, kurie padangų keitimu bando rūpintis patys? Retas vairuotojas bando pasižiūrėti į šį reikalą plačiau ar ieškoti alternatyvių sprendimų“, – teigia „Motointegrator.com“ atstovas Mindaugas Šerėjus.

Kur įsigyti padangas?

Prireikus automobilį „apauti“ naujomis padangomis, kyla daug klausimų. Kokias padangas pirkti? Kokie padangų skirtumai? Kuris padangų gamintojas patikimas? Tai tik keli dalykai, apie kuriuos reikia tinkamai pasidomėti.

Pirkdami padangas savarankiškai, vairuotojai turi žinoti, kokių išmatavimų padangas rekomenduoja automobilio gamintojas. Nežinant šios informacijos arba nesikreipus į patikimus padangų montavimo specialistus, rizikuojama pasirinkti netinkamo dydžio padangas.

Kitas klausimas – kur pirkti padangas. Šiuo metu rinkoje yra daugybė pardavėjų, siūlančių tokius pat ar panašius produktus, todėl vairuotojui nėra lengva pasirinkti, kuris pardavėjas yra tinkamas. Perkant padangas prekybos centruose, įprastai galima įsigyti tik žemiausios kokybės padangas, o internetinėse parduotuvėse dažnai tenka ilgai laukti pristatymo, ypač jeigu jau yra prasidėjęs padangų keitimo bumas.

Dar daugiau rūpesčių kyla tiems, kurie padangų ieško turgavietėse ar kitur perka naudotas padangas – tokiais atvejais apie bet kokias garantijas galima tik pasvajoti. Bandydami sutaupyti, vairuotojai taip pat neretai rizikuoja gauti nekokybišką produktą, pavyzdžiui, seniai pagamintas ir ilgai sandėliuotas arba deformuotas padangas.

Papildomos išlaidos ir sugaištas laikas

Įsigiję padangas vairuotojai dažnai nepagalvoja, kad čia rūpesčiai dar nesibaigia. Iki montavimo įsigytas padangas dar reikia kažkur sandėliuoti. Ypač opia problema tai tampa gyvenantiems daugiabučiuose.

„Tokiais atvejais padangos dažniausiai padedamos bet kur, kur tik yra šiek tiek vietos – balkone, laiptinėje, rūsyje, kai kas veža į sodybą ar saugo pas draugus, gimines. Vėliau jas reikia nuvežti iki autoserviso, kuriame bus atliekami montavimo darbai. Padangas sumontavus procesas kartojasi, tik dabar reikia pagalvoti, kur dėti naudotas padangas. O jei tai yra jau nudėvėtos padangos, dar reikės pasirūpinti ir jų utilizavimu. Tai reiškia, kad vėl gaištamas laikas vežant padangas į atliekų surinkimo aikštelę. Toks važinėjimas sudaro ne tik laiko, bet ir finansinių sąnaudų, nes degalai irgi kainuoja“, – pabrėžia M. Šerėjus.

Garantija padangoms

Verta atkreipti vairuotojų dėmesį, kad kaip ir perkant bet kokią kitą prekę, taip ir padangoms turėtų būti suteikiama garantija. Vis dėlto jeigu prekė pasitaikytų nekokybiška ir atsirastų poreikis ją grąžinti ar reikalauti kompensacijos, ji turėtų atitikti garantinius reikalavimus. Specialistas teigia, kad tam keliama nemažai sąlygų, kurių dažniausiai vairuotojas negali įvykdyti.

„Pardavėjas gali reikalauti pirkėjo pateikti dokumentus, įrodančius, kad padangos buvo sumontuotos laikantis gamintojo numatytų reikalavimų ir kad tai atliko tinkamą kvalifikaciją turintis specialistas. Taigi, dažnai čekio už suteiktas paslaugas nepakanka, o ir čekį išduoda toli gražu ne visi montuotojai. Todėl iš vienų rankų įsigydamas ir prekes, ir paslaugas, vairuotojas gali išvengti tokių problemų ateityje“, – pataria „Motointegrator.com“ atstovas M. Šerėjus.

Kaip išvengti nepatogumų keičiant padangas?

Technologijoms sparčiai tobulėjant, vis daugiau kasdienių paslaugų persikelia į elektroninę erdvę. Tai ypač tapo aktualu šiuo sudėtingu periodu, pasaulyje siaučiant koronaviruso pandemijai. Ne išimtis – ir automobilių remonto rinka, jau galinti vairuotojams pasiūlyti patogių sprendimų internete. Autoservisų paieškos sistema motointegrator.com – vienas tokių modernių įrankių.

Ši autoservisus internete jungianti platforma palengvina padangų keitimo procesą, padeda sutaupyti daug asmeninio laiko bei leidžia išvengti papildomų išlaidų.

„Vairuotojams skirta motointegrator.com platforma siūlo greitą ir paprastą būdą surasti tinkamiausią ir patogiausią vietą pakeisti automobilio padangas. Tą padaryti galima vos kelių mygtukų paspaudimu – tereikia pasirinkti autoservisą, kuris teikia padangų montavimo paslaugas. Vairuotojui nebereikia rūpintis nei padangų parinkimu, nei jų pirkimu, nereikia galvoti, kur išvežti senas padangas ir ką daryti iškilus klausimams dėl garantijos. Vairuotojas visas paslaugas gauna iš vienų rankų. Tai ne tik sutaupytas asmeninis laikas, bet ir patogus bei nesukeliantis streso būdas pakeisti savo automobilio padangas. Mūsų tikslas suvienyti kokybiškas padangų keitimo paslaugas teikiančius autoservisus į vieną tinklą „Patikimas padangų servisas“, tokiu būdu palengvinti vairuotojų pasirinkimą ir padėti išvengti papildomų rūpesčių“, – akcentuoja „Motointegrator.com“ atstovas M. Šerėjus.

Daugiau nei pusę tūkstančio autoservisų Lietuvoje sujungusi paieškos sistema motointegrator.com vairuotojams siūlo greitai ir paprastai rasti automobilių remonto meistrus. Ieškant autoserviso šioje platformoje, pirmiausiai vartotojui reikia nurodyti savo miestą ar adresą ir sistema parodo arčiausiai veikiančių automobilių remonto dirbtuvių sąrašą.

Norint gauti tikslesnius paieškos rezultatus, siūloma naudoti filtrus, kurie padeda rasti autoservisus pagal norimus kriterijus. Pavyzdžiui, galima atrinkti tik tuos, kurie teikia specifines remonto paslaugas, remontuoja konkrečios markės automobilius, pateikia kainoraščius ar siūlo akcijas. Išsirinkus tinkamus meistrus ir pažymėjus norimą vizito laiką, sistema automatiškai atlieka rezervaciją ir apie tai patvirtina informuodama el. paštu ir SMS žinute – viskas sutvarkoma keliais mygtukų paspaudimais.

Užsakymo nr.: PT_85577097