„Manau, kad visos partijos, kurios formuos koaliciją, gali turėti savo matymą dėl to, kas turėtų keistis mokesčių politikoje, bet tai tikrai nėra šios dienos, šio mėnesio ir šių metų klausimas. Ateinančių metų biudžetas yra be galo svarbus dokumentas, nes jį reikės patvirtinti ir jį reikės patvirtinti neilgai trukus pradėjus veikti naujam Seimui“, – pirmadienį spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

„Jau esu minėjusi, kad pagrindiniai klausimai, kurie kyla, tai ne dėl tų išlaidų, kurios yra prognozuotos, planuotos ir daugiau mažiau jau seniai žinomos: ar tai būtų pensijos, ar tai būtų vaiko pinigai, ar kažkokie kiti dydžiai, kurie tiesiog automatiškai arba pagal tam tikrus įstatymų reikalavimus yra keičiami“, – pažymėjo ji.

TS-LKD lyderė sakė, kad kol kas daugiausiai klausimų kyla dėl vadinamojo DNR plano, nes, pasak jos, konservatorių ambicija yra daryti investicijas, kurios turėtų ilgalaikes pasekmes.

„Akivaizdu, kad čia jau žvelgdami į ilgalaikes pasekmes, į ilgalaikį poveikį ekonomikos transformacijai, kurią mes norėtume pakelti į aukštesnę pridėtinę vertę, švietimui, sveikatos apsaugai, socialinei apsaugai, čia jau mes turėsime daugiau darbo įvertinti tas investicijas ir ar jos tikrai gali būti jau dabar suplanuotos ateinančių metų biudžete, ar vis dėlto pirmiausiai mes turėtume sulaukti susitarimo dėl Europos vadinamojo gaivinimo fondo“, – teigė politikė.

I. Šimonytės teigimu, labai svarbu žinoti, kokios sąlygos, kokios lėšos Lietuvai iš Europos gaivinimo fondo yra iš tikrųjų skiriamos, o tada skaidriai patikslinti ateinančių metų biudžetą jau metų eigoje.

„(Padaryti – ELTA) tai, ko nepadarė dabartinė Vyriausybė šiais metais“, – sakė I. Šimonytė.

DNR ekonomikos plano vertė siekia 6,3 mlrd. eurų, kuriuos ketinama per pusantrų metų investuoti į pažangias sritis: skaitmeninę ekonomiką, inovacijas, energetiką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)