Prie Seimo rūmų naktį sutiktas Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Gentvilas išvardijo, kokios sritys juos domintų.

„Mes esame Valdyboje pasišnekėję apie švietimą, ekonomiką ir aplinkosaugą kaip prioritetines sritis, dėl kurių kalbėsimės su koalicijos partneriais, kur jaučiamės stiprūs. (…) Manau, kad ir sveikatos apsaugoje turime stiprių kandidatų ir aiškią politinę kryptį, kaip užsiimti ne politine, bet profesionalia sveikatos apsauga (...)“, - sakė S. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio atstovas teigė, kad koalicijos derybose kalbės apie 3-4 ministerijas.

Jis taip pat paminėjo, kad visada buvo tokia tradicija, kad iš valdančiųjų antra didžiausia frakcija užima Seimo pirmininko postą. Liberalų sąjūdis į jį siūlytų partijos pirmininkę Viktoriją Čmilytę Nielsen.

„Visada buvo tokia tradicija, kad iš valdančiųjų antra didžiausia frakcija užima ir Seimo pirmininko postą“, – teigė jis.

Paklaustas, ar pokalbyje dalyvauja Laisvės partija, S. Gentvilas atsakė: „Aš su Aušrine persimečiau šita idėja, neatmesčiau, būtų nenatūralu be jų kalbėti“.

Paklaustas, ar pats norėtų tapti aplinkos ministru, S. Gentvilas teigė, kad tai yra asmenybių klausimas.

„Kai kalbam apie Seimo pirmininko postą, tai tik iš Seimo narių, bet kalbant apie ministrų pozicijas, tai iš tikrųjų yra svarbu kalbėti apie tai, kad yra partijoje ir aplinkui partiją tikrai kompetentingų žmonių. Kaip ir sveikatos apsaugoje minėjau, kad nebūtinai tai yra Seimo narys. Aišku, profesionalų Vyriausybė nepasiteisino“, – teigė jis.