„Dėkoju visai Klivlendo klinikos komandai. Po pastarosios operacijos turiu naują aortos vožtuvą kartu su nauju plaučių vožtuvu. Jaučiuosi fantastiškai ir jau net buvau išėjęs pasivaikščioti Klivlendo gatvėmis bei pasidžiaugti nuostabiomis statulomis. Ačiū kiekvienam daktarui ir seselei“, – dėkojo buvęs gubernatorius.

Pirmoji širdies operacija, atveriant krūtinės ląstą aktoriui buvo atlikta prieš dvejus metus.

Medikai tąkar žiniasklaidai pranešė, kad atsibudęs po operacijos A. Schwarzeneggeris pirmiausiai ištarė: „Aš grįžau.“

Aktyvistu tapęs 70-metis aktorius, žinomas dėl visuomet filmuose ištariamos savo frazės „I'll be back“ (Aš grįšiu), tąkart buvo operuotas vienoje Los Andželo ligoninėje. Jam reikėjo pakeisti vieną širdies vožtuvą, bet atliekant šią procedūrą iškilo komplikacijų.

Gydytojai skubiai išgabeno filmų „Terminatorius“ (The Terminator) ir „Grobuonis“ (Predator) žvaigždę į operacinę atlikti atviros širdies operacijos, trukusios kelias valandas.

Buvusiam „Misteriui Visata“ ankstesnė planinė širdies operacija buvo atlikta prieš 21 metus. Tąsyk A. Schwarzeneggeriui irgi buvo pakeistas širdies vožtuvas, bet aktorius teigė, kad šios operacijos prireikė dėl įgimtos ydos ir kad ji niekaip nesusijusi su steroidų vartojimu.

„Niekada nebuvo planuota, kad 1997 metais pakeistas vožtuvas bus nuolatinis – jis tarnavo ilgiau nei tikėtasi, todėl (A. Schwarzeneggeris) pasirinko vakar jį pakeisti, atliekant mažiau invazinį kateterinį vožtuvo keitimą“, – aiškino A. Schwarzeneggerio atstovas.

„Per šią procedūrą buvo parengta atviros krūtinės ląstos operacijų komanda, kaip dažnai daroma tokiomis aplinkybėmis – tam atvejui, jeigu nebūtų įmanoma atlikti kateterinės procedūros, – sakė atstovas. – Gubernatoriui Schwarzeneggeriui buvo sėkmingai pakeistas plaučių arterijos vožtuvas; jis dabar sveiksta po operacijos, jo būklė stabili.“

Savo knygoje „Visi prisiminimai: mano neįtikėtinai tikra gyvenimo istorija“ (Total Recall: My Unbelievably True Life Story) A. Schwarzeneggeris atskleidė, kad savo žmonai Mariai Shriver iš pradžių nepasakojo apie jam atliktą pirmąją širdies operaciją ir pasakė jai, kad buvo išvykęs atostogų į Meksiką.

Televizijos CBS laidai „60 Minutes“ duotame interviu aktorius sakė buvęs savo gydytojo pavadintas „pamišėliu“, kai pareiškė, kad planuoja neatskleisti savo žmonai, jog jam bus operuota širdis.

„Jis pasakė: „Tavo žmona laukiasi. Kaip suprasti, kad neketini jai pasakyti?“ – tąsyk prisiminė A. Schwarzeneggeris. – Atsakiau jam: „Štai koks mano planas: man operuosit širdį – atliksit tai patylomis, niekas apie tai nesužinos. Padarysim tai šeštą ryto. Po keturių dienų išvyksiu iš čia ir iškeliausiu į Meksiką. Tada pasakysiu Mariai, kad esu truputį užsiėmęs ir atostogauju. Kai grįšiu, būsiu įdegęs ir niekas nieko nesupras.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)