Vienerių metų amžiaus skirtumas

Vaikai, tarp kurių toks nedidelis amžiaus skirtumas, puikiai kartu žaidžia, nes sutampa jų interesai. Vyresnysis vaikas dar nebūna tiek subrendęs, kad suvoktų save kaip asmenybę, taigi nebūna pavydo priepuolių, rašoma interneto svetainėje „Mom 365“. Esant vienerių metų amžiaus skirtumui, vaikai džiaugiasi panašaus į juos žmogučio atsiradimu ir šeimos pagausėjimu.

Tiesa, tėvams nebus lengva auginti mažamečius, kuriuos skiria vos metų tarpas. Abu vaikai gali nemiegoti naktimis, abiem dar reikia sauskelnių, vyresnysis dar ne toks didelis, kad savimi pasirūpintų ar padėtų prižiūrėti jaunesnįjį.

Turėkite omenyje galimas rizikas nėštumo metu. „Mayo“ klinikos specialistų teigimu, tai būtų:

– priešlaikinis gimdymas,
– placentos atitrūkimas nuo gimdos sienelės,
– mažas kūdikio svoris.

Dvejų metų amžiaus skirtumas

Daugumos medikų, pediatrų ir kt. specialistų teigimu, tai – pats tinkamiausias laiko tarpas, norint susilaukti kito vaiko. Taip yra todėl, kad nebekyla pavojų motinos sveikatai (kaip buvo, esant tarp nėštumų vienerių metų tarpui). Moters kūnui užteko laiko atsistatyti, visos organizmo funkcijos yra vėl pasiekusios optimalų lygį, rašoma straipsnyje, išpublikuotame leidinyje „National Center For Biotechnology Information“.

Santykiai tarp vaikų bus labiau įtempti. Vyresnysis jau suvokia save kaip asmenybę, jis reikalaus viso tėvų dėmesio sau. Naujo kūdikio atsiradimas gali jam kelti tiek susidomėjimą, tiek agresiją, teigiama straipsnyje „Ko tikėtis“.

Kita vertus, vaikai vis dar yra panašaus amžiaus, jie galės kartu žaisti, jų interesai vis dar bus panašūs. Jie taip pat mielai žais po vieną, nes kartais jų interesai skirsis. Vyresnysis jau norės viską veikti su mama, jai padėti, taigi kartais padės jai prižiūrėti jaunesnįjį.

Trejų metų amžiaus skirtumas

Sveikatos apsaugos specialistų teigimu, po tokio laikotarpio moters organizmas puikiai pasirengęs kitam nėštumui. Praėjo keleri metai, kūnas atsigavo, sustiprėjo, jis vėl gali išnešioti kūdikį.

Esant trejų metų amžiaus skirtumui, vyresnysis be jokio vargo pažais ir pabus vienas, atėjus laikui maitinti ar migdyti mažąjį. Vyresnis vaikas jau gali pagelbėti, prižiūrėti jaunesnį brolį ar seserį, neretai jam teikia pasitenkinimo, kad gali pasitarnauti.

Kita vertus, vis dar bus stipri konkurencija tarp atžalų, rašoma leidinyje „Baby Destination“. Vyresnis vaikas gali pradėti elgtis taip, kaip nesielgė iki brolio ar sesers gimimo. Dėl amžiaus skirtumo prireiks laiko, kol vyresnysis norės žaisti su jaunesniuoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)