Premjeras balsavo Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, joje susikauna Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) kandidatas Justas Džiugelis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) kandidatė Rita Tamašunienė.

„Nei minutės nebuvo. (Rinkausi, aut. p.) pagal tai, kaip žmogus ketverius metus dirbo Seime, kaip atstovauja savo rinkėjus, kokios yra nuostatos, vertybės. Man nebuvo sunku“, – sakė S. Skvernelis.

„Pagrindinis lūkestis yra, kad girdėtų žmones, nebūtų valdiško požiūrio, kas deja labai dažnai pasitaiko“, – teigė ministras pirmininkas.

Paklaustas ar tarėsi su savo žmona, ką palaikyti rinkimuose, premjeras teigė, jog ne. Tačiau tikėtina, kad palaikys tą patį kandidatą.

S. Skvernelis žiniasklaidai sakė, kad turi vieną šių Seimo rinkimų rezultatų viltį – kad kuo daugiau žmonių ateitų į rinkimus.

Vyriausybė trečiadienį ėmėsi eilės naujų pakeitimų valdant koronaviruso pandemiją. Nuo pirmadienio lokalus karantinas bus įvestas 12 šalies savivaldybių, taip pat pratęstas Raseinių rajone, atsiranda privaloma lankytojų registracija, viešojo maitinimo vietos, barai ir restoranai veikti galės nuo 7 valandos ryto iki 24 valandos. Šie sprendimai nustebino ne vieną.

Balsuoja Saulius Skvernelis

Paklaustas, ar šie sprendimai buvo derinti su atstovais, ministras pirmininkas teigė, kad valdžiai teko padaryti pasirinkimą.

„Visą laiką vyksta diskusijos ir aptarinėjimai. Mes turėjome tą pačią situaciją kovo mėnesį, vasarą. Liekame prie skirtingų nuomonių. Verslo interesas yra vienas – tik ekonominis. Mes, deja, turime žiūrėti ir ieškoti balanso tarp verslo interesų ir visuomenės gyvybės ir sveikatos. Manau, kad tas sprendimas keletui valandų sutrumpinti darbo laiką dviem savaitėms, jis yra būtinas, jis įstaigų neuždaro“, – sprendimus aiškino premjeras.

Jis dar kartą pakartojo ir ragino žmones būti atsakingais.

„Dvi savaites pakentėkite ir neikite į tas vietas, renginius, kur yra didesni pavojus“, – sakė jis.

Verslininkai jau ruošiasi kreiptis į teismą dėl naujų ribojimų. Premjeras tai vertino kaip normalią „teisinės valstybės praktiką“.

Delfi primena, kad ketvirtadienį savo balsą Seimo rinkimuose dar galima atiduoti išankstiniame balsavime. Sekmadienį, rinkimų diena, balsavimas vyks nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Antrame Seimo rinkimų ture renkami 68 parlamentarai.