Privaloma laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojų registracija, anot nutarimo pakeitimo projekto autorių padės geriau atsekti galimą kontaktų sąrašą.

„Siūlomas pakeitimas leis geriau užtikrinti pagrindinę infekcijos valdymo priemonę – kontaktinių asmenų atsekamumą ir jų izoliavimą. Kaip rodo praktika, dėl nepakankamų priemonių labai sunku atsekti kontaktinius asmenis asmenų susibūrimo vietose, ypač baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, pritraukiančiose didelius lankytojų srautus, kas lemia tiek ilgai trunkantį epidemiologinių tyrimų procesą, tiek ypač padidėjusį darbo krūvį tyrimus atliekantiems specialistams.

Ši priemonė leis geriau identifikuoti infekcijos plitimo grandinę ir organizuoti epidemiologinių tyrimų procesą“, – nutarimo projekte aiškinamas šis sprendimas.

Taip pat nurodoma, kad lažybų ir totalizatorių punktuose turi būti taikomi operacijų vadovo taikomi asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas priemones, siekiant, kad liga neplistų ir šiose vietose.

Dėl šių sprendimų trečiadienį turės apsispręsti Vyriausybė posėdyje.

Taip pat planuojama, kad visos šalies savivaldybės bus suskirstytos pagal spalvas, galbūt bus apsispręsta ir dėl mokinių rudens atostogų pratęsimo iki 2 savaičių.