Kilmė


Daugiau nei 300 lietuvių feisbuke pasidalino melagingu Londono lietuvio feisbuko įrašu – vyras pasakoja, kad kartu su savo šeima dar pavasarį persirgo COVID-19, bet esą liga buvo sukelta ne viruso. Savo įrašą lietuvis patalpino spalio 18 dieną ir sulaukė nemažai dėmesio.

Vyras detaliai aprašo, kaip sirgo jis ir jo šeima., simptomai esą priminė tuos, kurie būdingi COVID-19. Vyras rašo, kad buvo lyg ir vienu metu pasveikę, tačiau liga ir vėl sugrįžo tiek jam, tiek jo žmonai. Jis tikina, kad simptomai „lyg ranka nuimti“ dingdavo, kai jis nusileisdavo į požeminį garažą.

Anot jo, vieną dieną jis išėjo apsipirkti ir pamatė, kad mieste yra diegiamos „naujos technologijos“. Ši nauja technologija esą yra 5G.

„Vos priėjus pirmąją sankryžą pastebėjau, kad ant šviesoforų atsirado kažkokios tai naujos dėžutės, primenančios greičio matuoklius.

Melaginga informacija

Pastebėjau kad, visame matomame horizonte išdygę nauji telekomunikacijų bokštai, nemažai naujų vaizdo stebėjimo kamerų, kai kurios - masyvios, palyginus su įprastomis.
Taipogi pastebėjau, kad ant gatvės apšvietimo (LED lempos) atsirado kauburiukai, kurių nebuvo anksčiau, tokios lyg ir antenėlės.Tuo metu UK mirtingumas pasivijo Italiją ir buvo pats pikas, visi karantinavosi, didžiulė baimė ir nežinomybė - o mieste sudiegtos ir diegiamos naujos technologinės infrastruktūros“, – itin ilgame įraše rašo vyras, kalba neredaguota.

Jis tikina, kad ėmė domėtis radiacijos sukeliamomis ligomis ir esą įžvelgia panašumų su COVID-19.

„Aš asmeniškai netikiu, kad virusas egzistuoja, bet to paneigti negaliu. Ir neneigiu. Gal ir egzistuoja. Aš esu tikras, kad mes sirgome COVID liga, bet esu įsitikinęs, kad mūsų ligos sukėlėjas - nebuvo virusas.

Kaip metų pradžioje, bandžiau įspėti žmones dėl viruso, taip dabar noriu įspėti dėl telekomunikacinių technologijų. Yra pilna medžiagos, video - kur teigiama, kad naujos kartos telekomunikacinė technologija yra saugi, tačiau visiškai nėra informacijos apie jos infrastruktūrą, viešų planų ar informacijos apie jos diegimo strategijas. Daugybė prieštaraujančios informacijos: vienur teigiama, kad 5G dar net nediegiamas, o kitur - kad jis buvo išbandomas Telios prieš porą metų“, – rašo vyras.

Jis panaudoja ir makabrišką palyginimą: esą mes su 5G kaip ir žydai, kurie holokausto metais ėjo į „dušus“. „Pasižiūrėkite, į tai, kas darosi Pasaulyje, prisiminkite istoriją - kaip žydai kažkada, naiviai ėjo į dušus. Jie juk tikėjo, kad viskas bus gerai... Kad joks žmogus, nepadarytų to, kas su jais buvo daroma. Mes užmiršome tas pamokas. Ar manote, kad visi psichopatai išnyko nuo žemės paviršiaus? Ar manote, kad Žemėje nebėra tų, kurie mano, kad jie yra labiau vertesni, negu likusieji?

Melaginga informacija

Iki šiol, mano nuomone, Lietuvoje ligos atvejai buvo sufalsifikuoti (esu matęs daugybę asmeniškų patirčių pasidalinimų, ta tema) arba „įvežtiniai“. Tačiau pasiekia žinios, kad žmonės pradeda realiai ir sunkiai sirgti.

Pažinkite savo ligos priežastis, atkreipkite dėmesį į aplinkui esančią miesto infrastruktūrą. Nepasitikėkite aklai informacija, kuri yra patogiai pakišama po nosimi“, – tikina vyras.

Melas


Jei po šio pasakojimo jau išsigandote 5G – nusiraminkite. Delfi jau ne kartą yra paneigęs melą, kad COVID-19 sukelia 5G ryšys ar elektromagnetinė spinduliuotė.

Sąsają tarp COVID-19 ir 5G paneigė ir Europos komisija (EK). Ši žinutė lietuvių kalba buvo išplatinta EK atstovybės Lietuvoje feisbuko puslapyje. „Galime užtikrinti, kad nėra ryšio tarp 5G technologijos ir COVID-19. Koronavirusas – tai virusas, kuris plinta tarp žmonių per lašelius, kuriuos žmonės iščiaudi, iškosti ar iškvepia. 5G yra naujos kartos judriojo ryšio tinklo technologija, perduodama nejonizuojančiomis radijo bangomis. Nėra jokių įrodymų, kad 5G technologija kenktų žmonių sveikatai.

ES turi aukščiausius vartotojų apsaugos standartus pasaulyje. Būtent todėl galime eiti į parduotuvę ir pasitikėti perkamais produktais. 5G technologija turi atitikti šiuos neįtikėtinai aukštus standartus. Mūsų standartai gerokai viršija standartus, grindžiamus tarptautiniais moksliniais įrodymais“, – rašoma EK atstovybės Lietuvoje feisbuko įraše.

Įrašo autorius teigia, kad juto visus simptomus, kurie yra būdingi COVID-19. Ir nors vyras mano, kad virusas neegzistuoja, o ligą sukelia 5G – nėra jokių patvirtintų tyrimų, kad būtent tokius simptomus žmonėms sukelia 5G ryšys.

Duodamas interviu Delfi dar balandžio mėnesio pabaigoje Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius prof. Saulius Čaplinskas teigė, kad nėra jokių mokslinių įrodymų, jog 5G ryšys sukelia naująjį koronavirusą. Anot jo – elektromagnetinė spinduliuotė negali sukelti virusinės infekcijos.

„Nieko nuostabaus, kad kai atsiranda kažkokia nauja nesuprantama grėsmė, tai visuomet kyla didžiulis susidomėjimas ir atsiranda įvairūs mitai. Sunku pasakyti, galbūt šitą mitą galėjo paskatinti vienas belgų gydytojas, kuris padarė prielaidą, kad kadangi Uhane yra diegiamas 5G ryšys ir iš ten kilo tas virusas. Jis tuo pasidalino socialiniuose tinkluose, vieni per kitus pradėjo dalintis tokia sąmokslo teorija. Na kaip įrodymas, kad taip nėra, gali būti tas pats Iranas, kuriame sparčiai plinta koronavirusas, o ten nėra, o ten apie jokį 5G ryšį ir apskritai apie internetą ten sunkiai eina kalba“, – sakė profesorius.

Šaltiniai:

  • https://www.delfi.lt/mokslas/technologijos/inirtingai-aiskina-kad-5g-sukelia-covid-19-specialistas-kraipo-galva-5g-lietuvoje-neijungtas.d?id=84132367
  • https://eu.usatoday.com/story/tech/columnist/2020/03/21/did-5-g-cause-coronavirus-covid-19-pandemic/2873731001/
  • https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/neirodoma-bet-dalijasi-tukstanciai-kodel-skiepu-priesininkai-koronavirusa-sieja-su-5g-rysiu.d?id=83888749
  • https://www.delfi.lt/mokslas/technologijos/apsukos-nemazeja-baksnoja-i-senas-antenas-ir-tikina-tai-5g-ir-mazeikiai-tuoj-tures-covid-19-protruki.d?id=84091769
  • Europos komisija;
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)