„Gimdžiau Kauno klinikose antrąją dukrytę. Po pirmojo gimdymo buvo baisu prisiminti nepakeliamus skausmus, todėl antram gimdymui nusprendžiau padaryti viską, ką sugebėsiu, kad sau padėčiau. Pradėjau domėtis hipnogimdymo praktikomis. Perskaičiau keletą knygų apie gimdymą. Susiradau dulą, kuri padėjo susidėlioti taškus ant i. Atsakiau sau į visus klausimus, suradau visas savo baimes ir jas panaikinau atsakymais“, - pasakojo Asta (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinoma).

Ji prisipažįsta, kad gimdymo dienos netgi laukė – rami, savim pasitikinti ir be baimės. „Kadangi vaikutis pats gimti nenorėjo, teko skatinti, kas šiek tiek sujaukia natūralius pojūčius ir juos sustiprina. Nuleidus vandenis 9:30, sąrėmiai prasidėjo gan greit ir reguliarūs. 11 val., bangoms vis intensyvėjant, atvyko dula. Po kaklelio patikrinimo, nuėjau į dušą. Duše pabuvusi apie valandą, paprašiau epidūro. Visgi skausmas vargino, ir norėjau pailsėti, nes sąrėmis buvo tiesiog vienas ilgas, be pertraukų. Vėl patikrino ir pasakė, kad jau per vėlu nuskausminimui. Tada vėl nuėjau į dušą, atsisėdau, pasileidau vandenį ir atsipalaidavau, pasitikėjau savimi ir savo vaiku. Tiesiog leidau viskam vykti. Tapo taip ramu. Nemoku paaiškinti to jausmo. Akyse tamsu, atrodo nieko negirdi, nieko negalvoji. Tokia transo būsena. Dula netgi ėjo žiūrėti, ar vis dar kvėpuoju. Ir staiga pajutau stangą, vieną, iškart antrą ir supratau, kad vaikas jau čia. Ėmiau šaukti, kad gimdau. Sulėkė personalas, padėjo užlipti ant gimdymo stalo ir per antrą stūmimą vaikas jau buvo ant manęs“, - pasakojo moteris.

13:13 val. gimė nemažas mažylis – 4070 kg. Mama džiaugiasi, kad gimdymas praėjo būtent taip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)