Dalis medikų pirmadienį paragino valdžią imtis griežtesnių priemonių kovojant su pandemija, o nenorą to daryti sieja su rinkimais. D. Grybauskaitė teigė, kad tame yra tiesos.

„Manau, kad dalinai šie nuogąstavimai ko gero pataikyti ir tikslūs. Manau, kad po rinkimų bus tos reguliacijos ir priemonės, kurios dalinai vėluoja“, – sakė politikė.

Ji teigė, kad jau dabar pasigenda griežtesnių ribojimų dėl būriavimosi taisyklių

„Pandemija artimiausiu metu reguliuos mūsų visų gyvenima. Taip pat ir biudžetą. (...) Dabar jau prasidėjo antroji pandemijos banga, su atšalimu ji tik stiprės ir banga didės. (...) Manau, kad kai kurie sprendimai jau vėluoja. Juos tikrai būtina priimti. (…) (Vėluojama, aut. p.) dėl grupinių susirinkimų, socialinio grupavimosi mažinimo. Tie sprendimai būtini“, – sakė ji.

Kadenciją baigusi šalies vadovė kalbėjo, kad dabartiniai signalai jau turėjo valdžiai nurodyti priimti tam tikrus sprendimus. Kaip tokius ji įvardijo lovų skirtų koronavirusu sergančių ligonių gydymui mažėjimą, planinių sveikatos paslaugų mažinimą.

„Tai yra tie signalai, į kuriuos valdžia dėmesį turėjo atkreipti jau seniau“, – žurnalistams antradienį sakė D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė visus ragino ateiti ir atiduoti savo balsą rinkimuose.

„Mes visi šiandien, visi Lietuvos piliečiai turime didžiulę valdžią savo rankose, todėl labai kviečiu visus išrinkti tuos, kuriais pasitikime“, – balsuoti ragino D. Grybauskaitė.

Ji pati nenorėjo išduoti už ką balsą atidavė.

„Aš balsavau už tą patį, už ką ir pirmame ture, bet tikrai nebalsavau už tuos, kurie 4 metus užsiėmė liguista priešų paieška ir draudimais, tikrai ne už tuos“, – teigė buvusi šalies vadovė, paklausta už ką atidavė savo balsą.

D. Grybauskaitė balsavo Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, antrame Seimo rinkimų ture čia susikauna Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) atstovė Rita Tamašunienė ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovas Justas Džiugelis.

Paklausta, ar pasikeitus valdžiai ir pati norėtų užimti kokį nors postą, D. Grybauskaitė tai neigė.

„Oi, neduok dieve. Jau esu sakiusi, kad politikoje aktyviai nedalyvausiu“, – juokėsi ji.

Paprašyta įvertinti politinę Seimo rinkimų kampaniją, politikė teigė, kad koks buvo politinis gyvenimas, tokia ir kampanija.

Delfi primena, kad išankstinis balsavimas antrame Seimo rinkimų ture tęsis iki ketvirtadienio, savo balsą galima atiduoti nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Savo balsą rinkėjai galės atiduoti ir sekmadienį, rinkimų dieną.

Antrame Seimo rinkimų ture bus išrinkti dar 68 parlamentarai į Seimą. Ir tada paaiškės galutinė naujojo Seimo sudėtis.