Belgijoje karjerą pradėjęs, vėliau Vengrijoje žaidęs, o 2015 metais NBA čempionu su „Golden State Warriors“ tapęs J. Holiday pernai turėjo galimybę žaisti kartu su abiem geriausiais Lietuvos krepšininkais. Nuo sausio iki balandžio jis su Jonu Valančiūnu vilkėjo Memfio „Grizzlies“ aprangą, o liepą tapo Domanto Sabonio bendraklubiu „Pacers“ gretose. Indianapolyje 31-erių atletas rungtyniavo visą praėjusį sezoną.

Nors reguliariajame sezone „Pacers“ buvo viena geriausių Rytų konferencijos ekipų, Orlando burbule ją išretino traumos, todėl žygis atkrintamosiose baigėsi rugpjūtį, kai Nate’o McMillano treniruotą komandą 4:0 eliminavo būsimieji konferencijos čempionai Majamio „Heat“.

J. Holiday buvo vienas svarbiausių klubo žaidėjų, tačiau paskutinėse sezono rungtynėse jis per 38 minutes pelnė vos 3 taškus ir atkovojo 2 kamuolius. Lemiamoje sezono stadijoje kiek nuvylęs amerikietis dabar tapo laisvuoju agentu, ir jei į „Pacers“ jis nebesugrįš, D. Sabonis bus vienas iš tų žmonių, kurių jis pasiilgs labiausiai. Paliekant „Grizzlies“ vienas tokių žmonių buvo J. Valančiūnas.

„Myliu tuos vyrukus. Aikštelėje JV ir Domas yra nuostabūs dominuojantys centrai, o už aikštelės ribų – nuostabūs žmonės. Niekada nemačiau, kad jie su kuo nors pyktųsi. Atrodo, kad lietuviai yra pozityvūs žmonės. Būti kartu su tokiais šauniais vyrukais yra gera ir smagu“, – tinklalapiui Delfi sakė J. Holiday.

Apie lietuvių svarbą savo komandoms byloja ir apie juos po sezono išsakyti trenerių komentarai. Darbo „Pacers“ klube jau netekęs Nate’as McMillanas D. Sabonį vadino geriausiu sezono žaidėju, o „Grizzlies“ vairininkas Tyleris Jenkinsas dėkojo J. Valančiūnui už emocinę lyderystę ir klubo jaunimo mentorystę.

„Domas šį sezoną buvo geriausias mūsų žaidėjas. Kai jis patyrė traumą ir negalėjo žaisti Orlando burbule, mums buvo sunku prie to prisitaikyti. Ši netektis buvo pernelyg didelė“, – sakė N. McMillanas.

„Jonas per minutės pertraukėles ar komandos susibūrimus kalba bene geriausiai – jis visada stengiasi pakelti savo bendraklubių dvasią. Šį sezoną jis buvo mūsų emocinis lyderis, labai padėjęs mūsų jauniems vyrukams“, – teigė T. Jenkinsas.

Abiems lietuviams pasibaigęs sezonas buvo geriausias jų karjerose. D. Sabonis per mačą vidutiniškai rinko po 18,5 taško, po 12,4 atkovoto kamuolio ir po 5 rezultatyius perdavimus, o J. Valančiūnas – po 14,9 taško, po 11,3 atkovoto kamuolio ir po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, pasak JAV žiniasklaidos, nė vienas iš jų negali būti visiškai tikras dėl savo ateities dabartinėse ekipose. Jau kurį laiką spekuliuojama, jog „Pacers“ nori iškeisti vieną iš dviejų savo centrų (D. Sabonį arba Mylesą Turnerį), o „Grizzlies“ taip pat ieško galimybių stiprinti savo sudėtį.

Kol kas nėra aišku, kada komandos galės vėl pradėti atlikinėti mainus.

Laisvųjų agentų rinka atsidarys po lapkričio 18-ąją numatytos naujokų biržos. Planuojama, kad naujasis NBA sezonas prasidės tik sausio 18-ąją, be to, nėra galutinai nuspręsta, ar komandos vėl varžysis viename mieste, ar galės žaisti savo namų arenose.

NBA komisaras Adamas Silveris spalio pradžioje pareiškė, jog dėl liepą vyksiančių Tokijo olimpinių žaidynių sezonas stabdomas ko gero nebus. Tai reiškia, kad Lietuvos rinktinei atrankos turnyre iškovojus kelialapį, J. Valančiūnas ir D. Sabonis jai padėti veikiausiai negalėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)