Patarimo atleisti R. Jurgaitį, jam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, prezidentas į Tarybą kreipėsi praėjusį pirmadienį, susipažinęs su generalinio prokuroro pateikta medžiaga.

Ar R. Jurgaitis savo poelgiu pažemino teisėjo vardą anksčiau svarstė ir pati Teisėjų taryba, tačiau pritrūko tikslios informacijos apie teisėjui inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir jo pokalbių su kitais asmenimis turinį.

Tuomet nutarta sulaukti papildomos Generalinės prokuratūros medžiagos, kurią, anot Tarybos pirmininko A. Valantino, ji pažadėjo pateikti.

Šiaulių apygardos teismo teisėjas buvo sulaikytas rugpjūčio viduryje, kai prezidentas panaikino jo teisinę neliečiamybę.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdomame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pateikti dar keturiems fiziniams asmenims.

Anot teisėsaugos, duomenų apie galbūt nusikalstamus R. Jurgaičio veiksmus gauta tiriant įtariamą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.

Teisėjas jam pareikštus įtarimus piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu neigia.