Koronaviruso nutraukto praėjusio sezono lyderiai (1/3) ketvirtadienį „Žalgiriui“ (4/0) pralaimėjo 73:89.

Turkijos milžinus iš dalies galima pateisinti tuo, jog naują Eurolygos kampaniją jie pradėjo be rezultatyviausio savo krepšininko Shane'o Larkino.

Amerikietis, kol kas net neatvykęs į Stambulą, prie Bosforo sąsiaurio turėtų pasirodyti spalio 25 d. E. Atamanas vylėsi, jog priešpaskutinę mėnesio dieną vyksiančiose rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) Sh. Larkinas jau bus pasirengęs kilti į kovą.

Kaune „Anadolu Efes“ taip pat vertėsi be čiurną susižeidusio Dogušo Balbay, kurį treneris tikisi pamatyti rikiuotėje artimiausiame Eurolygos mače su Vilerbano ASVEL (Prancūzija) kitą savaitę.

Kol kolegos gydosi traumas, krūvį ant savo pečių turi nešti V. Micičius, o serbo žaidimas E. Atamanui kol kas yra visiškas nusivylimas.

„Turime tik vieną įžaidėją, ir jis rungtyniavo siaubingai. Tokiomis aplinkybėmis labai sunku organizuoti komandos puolimą, žaisti įprastą krepšinį. Sveikinimai „Žalgirio“ gynybai, bet toks patyręs krepšininkas turėtų žinoti, kas laukia Kaune. Siaubinga.

Chrisas Singletonas suklydo penkis kartus, trissyk prasižengė puolime. V. Micičius taip pat klydo ir nepataikė būdamas laisvas. Taip suteikdavome „Žalgiriui“ progų kontratakuoti. Blogiausia, kad negalėjau pakeisti V. Micičiaus, nes ant atsarginių suolo turiu tik visiškai nepatyrusių įžaidėjų. Mums labai trūksta Sh. Larkino, ypač kai V. Micičius sezono pradžioje iš keturių mačų tragiškai sužaidžia tris“, – auklėtinio nė nebandė užstoti E. Atamanas.

26-erių buvusį žalgirietį po išvykos rungtynių jis kartas nuo karto negailestingai supeikdavo ir praėjusiame sezone.

Sykį per spaudos konferenciją dėl tokios tiesmukos kritikos garsiai nusistebėjus graikų žurnalistui, E. Atamanas tiesiog atsistojo ir išėjo iš salės.


Ne kartą 54-erių turkas skundėsi ir Eurolygos sprendimu nutraukti praėjusį sezoną neskelbiant nugalėtojų – esą pirmavęs „Anadolu Efes“ taip buvo apvogtas vidury baltos dienos.

Tą pačią mintį E. Atamanas kartojo ir Kaune, be to, rado naujų priekaištų Eurolygos vadovybei.

Iš pradžių specialistui buvo sunku patikėti, jog ketvirtadienį rungtynes Nemuno saloje stebėjo tik 5 tūkst. žiūrovų – „Anadolu Efes“ vairininkui pasirodė, kad jų žymiai daugiau.

„Jaudinomės po septynių pandemijos mėnesių vėl galėdami žaisti publikos akivaizdoje. Kita vertus, daugelis mano kolegų kalba apie nesąžiningą situaciją Eurolygoje. Aš čia irgi matau neteisybę. Mes dabar žaidžiame be namų aikštės pranašumo, be savo fanų, o kitos komandos tose pačiose varžybose jų užnugarį turi.

Nesuprantu, kodėl kai kurios lygos neleido užbaigti sezono liepą, kai koronavirusas buvo atsitraukęs, kodėl neorganizavo „burbulo“. Dabar tose pačiose lygose matau rungtynes su žiūrovais. Norėčiau paklausti Eurolygos, kas čia vyksta? Aš skundžiuosi ir dėl nutraukto praėjusio sezono, ir dėl nevienodų sąlygų šiame“, – piktinosi E. Atamanas.

Pagyręs kauniečių gerbėjus už sukurtą atmosferą, patį „Žalgirį“ jis vadino pelnytu Eurolygos lyderiu.

„Šeimininkai žaidė tobulai. Man patiko jauni agresyvūs žaidėjai, kurie kovoja dėl kiekvieno kamuolio ir žaidžia teisingą krepšinį. Kiek teko matyti, sezono pradžioje „Žalgiris“ yra viena geriausių komandų Eurolygoje“, – pažymėjo turkas.

Praėjusiame sezone „Anadolu Efes“ įveikė žalgiriečius tiek Stambule, tiek Kaune. Iš Lietuvos turkai iki šio mačo buvo išsivežę keturias pergales per paskutinius penkis susitikimus.

Apskritai pagal bendrą tarpusavio dvikovų balansą Eurolygoje „Žalgiris“ pirmauja 13:8.

Primename, kad ankstesnėse šios savaitės rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose 75:69 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), o „Anadolu Efes“ taip pat išvykoje 93:72 sutriuškino Berlyno ALBA (Vokietija).

Po savaitės Kauno ekipa priims „Valencia“ (Ispanija) klubą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)