„Dėl šiurkščių įstatymo pažeidimų LLRA-KŠS padavė skundą VRK, kad rinkimai daugiamandatėje būtų pripažinti negaliojančiais“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį Seime pranešė V. Tomaševskis.

LLRA-KŠS tvirtina, kad Seimo rinkimų įstatymas buvo šiurkščiai pažeistas dėl „Laisvės TV“ kampanijos prieš partijos lyderį Valdemarą Tomaševskį ir partiją.

Partija teigia, kad visuomenininko, laidų vedėjo Andriaus Tapino pradėta kampanija siekta paveikti rinkėjus, todėl ji turėjo būti pažymėta kaip politinė reklama.

„Šiurkštūs pažeidimai yra reklamos nežymėjimas, finansinių šaltinių nenurodymas, ir taip pat yra dar momentai, kada buvo platinami reklaminiai klipai, nepažymėti kaip politinė reklama, tam buvo panaudojama žiniasklaidos priemonė, neužregistruota kaip reklamos skleidėjas“, – sakė V. Tomaševskis.

Partijos atstovas VRK Valdemaras Urbanas pažymėjo, kad „bet kokia informacija, kuria siekiama agituoti už tam tikrą politinės kampanijos subjektą arba prieš politinės kampanijos subjektą, kvalifikuojama kaip politinė reklama“.

„Politinė reklama, kuri nepažymėta, laikoma paslėpta politine reklama. Dėl politinės kampanijos finansavimo įstatymai sako aiškiai, kad kiekviena politinės kampanijos reklama turi būti aiškiai parodyta ir skaidriai įforminta pagal įstatymą, kad matytųsi tos kampanijos finansavimas“, – teigė V. Urbanas.

VRK gali pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais, jei nustato, kad šiurkštūs rinkimų įstatymų pažeidimai turėjo esminės įtakos rinkimų rezultatams.

LLRA-KŠS per Seimo rinkimus surinko 4,82 proc. rinkėjų balsų ir neperkopusi 5 proc. kartelės daugiamandatėje apygardoje į Seimą nepateko. Per pirmąjį turą vienmandatėse apygardose į Seimą išrinkti du LLRA-KŠS kandidatai. Į antrąjį turą pateko dar du šios partijos kandidatai.