Įrašą „Facebook“ atlikėja pradeda pasakojimu apie tai, kas jai nutiko ir kaip ji tuo metu jautėsi.

„Depresija, nerimas, pyktis, panika. Mes taip bijom šitų žodžių. Slepiam ir slepiamės po kaukėmis ir apsimetam, kad viskas gyvenime nuostabu, o mūsų veidus puošia tik šypsena, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo atlikėja. – Depresija susirgau prieš kažkur penkerius metus. Ir tik metai, kaip jaučiuosi atsigavusi. Sunkiai dirbau, kad atsistočiau ant kojų. Kovojau su savo vidiniais demonais. Melavau sau. Piešiau šypseną ir apsimetinėjau, kad viskas gerai. Bet niekas nedžiugino. Tuo metu dar gyvenau Londone, svajonės nesipildė, bet aš neleidau sau pasiduoti. Lipau ir ėmiau iš gyvenimo daugiau negu jis man siūlė. Ėmiau, kas, kaip suprantu dabar, man nepriklausė. Dirbau 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Mokėjau milžiniškus pinigus už nuomą, bet neleidau sau pasiduoti.”

Donata neslepia, jog patyrė pačius įvairiausius jausmus ir emocijas, susidūrė su panikos priepuoliais, ilgus metus jautė nerimą.

„Bėgau greičiau už gyvenimą, kol vieną dieną jis man pasakė: STOP. Pasibaigus atostogoms Ispanijoje ir lėktuvui nusileidus Londono oro uoste buvau suimta policijos ir apieškota. Kojos drebėjo, akių vyzdžiai sukosi kaip pašėlę, svaigo galva, trūko oro, nuolatos tryniau krūtinę, jaučiau, kad širdis plaka net kojų pirštų galiukuose turbūt 140 kartų per minutę, negalėjau pratarti žodžio. Maniau mirsiu. O jie manė, kad kažkur slepiu narkotikus... Tai buvo tik pirmasis panikos priepuolis, išsivystęs į nepakeliamą nerimą, kuris trukdavo po 2 ar 3 savaites metų metus. Nesuskaičiuočiau, kiek kartų po to buvau pabėgusi iš darbo, iki vidurnakčio sukdavau ratus aplink ligonines, nes tik taip jausdavausi saugesnė ir ramesnė”, – tęsia įrašą ji.

Nors dabar atlikėja teigia besijaučianti atsigavusi, vis tik skatina žmones drąsiai apie tai kalbėti ir neužsisklęsti.

„Tai – be proto ilga istorija, kuriai tikrai neužteks vieno posto, bet noriu ja pasidalinti, nes žinau, kad ir TU tą patyrei. Žinau, kad bijai. Žinau, kad nesupranti, ar tai, ką tu patiri, yra fizinis ar emocinis skausmas. Jei bijai kalbėti garsiai, parašyk. Gal mano istorija padės ir tau”, – skatina sekėjus D. Virbilaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)