VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė informavo BNS, kad komisija trečiadienį nusprendė papildomos informacijos prašyti vidaus reikalų ir susisiekimo ministrų Ritos Tamašunienės ir Jaroslavo Narkevičiaus.

Taip pat dėl papildomų duomenų bus kreipiamasi į Vilniaus rajono merę Mariją Rekst, administracijos direktorę Liuciną Kotlovską ir Zujūnų seniūną Miroslavą Gajevskį.

Pasak E. Ivanauskaitės, remiantis gauta papildoma informacija bus sprendžiama, ar atnaujinti tyrimą.

„Jos pagrindu komisija spręs, ar yra teisinis pagrindas atnaujinti tyrimą, nes būtent toks gautas prašymas“, – teigė VTEK atstovė spaudai.

Į VTEK prašydama atnaujinti tyrimą paaiškėjus naujoms aplinkybėms praėjusią savaitę kreipėsi Seimo opozicinių konservatorių frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė.

„Pats premjeras neigė kaip nors daręs įtaką Vyriausybės nutarimui, tačiau dabar aiškėja, kad siekiant paspartinti kelio asfaltavimą, į procesą įsitraukė jo sutuoktinė, taip pat įtakingi valdančiosios koalicijos partnerės – Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos politikai, šiuo atveju, kaip teigiama, ir pati vidaus reikalų ministrė. Manau, kad tai pakankamas pagrindas atnaujinti tyrimą dėl galimo interesų konflikto“, – teigė A. Bilotaitė.

Premjero sutuoktinė Silvija Skvernelė Vilniaus rajono Upės gatvės bendruomenę uždaroje feisbuko grupėje praėjusią savaitę paragino balsuoti už vidaus reikalų ministrę R. Tamašūnienę dėl jos pastangų, siekiant kelio asfaltavimo.

Premjero sutuoktinės įrašo kopija pasklido socialiniuose tinkluose.

Ministro pirmininko S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas nepaneigė įrašo autentiškumo ir pavadino tai asmeniniu pasisakymu.

Kaip matyti iš įrašo kopijos, S. Skvernelė paprašė vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už R. Tamašunienę, nes „tai yra žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojams“.

S. Skvernelis buvo sulaukęs opozicijos kritikos, kai už Vyriausybės skirtus pinigus buvo išasfaltuotas Upės gatvės ruožas, vedantis į jo namus.

VTEK šiemet birželį paskelbė neturinti duomenų, kurie leistų teigti, kad premjeras galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes Vyriausybės dokumentuose konkreti gatvė nebuvo minima.

S. Skvernelis visada teigė, kad jis nedarė jokios įtakos Vilniaus rajono savivaldybės sprendimui lėšas nukreipti Upės gatvės asfaltavimui.

R. Tamašunienė buvo išrinkta Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, ten pat kandidatuoja ir dabar.

Ministrė praėjusią savaitę aiškino apie Upės gatvės asfaltavimo problemą žinojusi jau aštuonerius metus, apie tai ji teigė nebendravusi nei su premjeru, nei su jo žmona, tačiau kalbėjo su Vilniaus rajono savivaldybe ir Kelių direkcija.

Tuo metu Lietuvos automobilių kelių direkcijos buvęs vadovas Vitalijus Andrejevas teigė, kad ministrė apie tai su direkcija nebuvo kalbėjusi.