Peterburgiečiai neišskrido į Ispaniją, kur jų laukia dvejos rungtynės.

„Zenit“ kreipėsi į Eurolyga su prašymu nukelti šiuos mačus, tačiau jokio atsakymo nesulaukė.

Koronavirusas nustatytas net 13 komandos narių. Tarp naujausiai užsikrėtusiųjų – krepšininkai Mateuszas Ponitka, Igoris Volčinas, Billy Baronas, Kevinas Pangosas, vyriausiasis komandos treneris Xavi Pascualis ir trys jo asistentai – Inigo Zorzano, Sergejus Vozniukas ir Jaroslavas Jalovčiukas.

Iš viso klube jau serga 8 žaidėjai, 4 treneriai ir masažuotojas.

Paskutines rungtynes „Zenit“ žaidė penktadenį, kai namuose su žiūrovais sugebėjo 74:70 patiesti Tomo Masiulio vadovaujamą „Barceloną“. Tose rungtynėse dalyvavo visas Sankt Peterburgo ekipos trenerių štabas ir visi minėtieji žaidėjai.

Jau anksčiau koronavirusas buvo diagnozuotas Austinui Hollinsui, Antonui Puškovui, Artūrui Gudaičiui ir Vladislavui Truškinui bei masažuotojui Andrejui Kozlovui, o ekipos treniruotės sustabdytos.

„Zenit“, kuris šiuo metu turi vos šešis sveikus žaidėjus, pagal tvarkaraštį antradienį išvykoje turėjo žaisti su Vitorijos „Baskonia“, o ketvirtadienį – su „Valencia“.

Eurolyga jau patvirtino, kad šie mačai yra atšaukti ir neįvyks.

Pagal Eurolygos protokolą, jeigu komanda negali rungtynėms registruoti 8 žaidėjų grupės, jai yra įskaitomas techninis pralaimėjimas 0:20. Nekonkrečiai yra numatyti ir galimi rungtynių perkėlimo variantai.

Panašios sankcijos veikiausiai laukia ir Vilerbano ASVEL klubo, kurio gretose išplitęs koronavirusas. Prancūzijos atstovai rungtynėms net negali registruoti 8 žaidėjų, kurie yra privalomi Eurolygos mačų vykdymui, todėl jau atšaukta jų dvikova su Atėnų „Panathinaikos“, o su Belgrado „Crvena Zvezda“ taip pat kabo ant labai plono plauko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)