Trečiadienio vakarą Eurolygos trečiojo turo rungtynėse CSKA ekipa Stambule žais su Edgaro Ulanovo atstovaujama „Fenerbahče“ komanda.

Tačiau artėjant susitikimui Rusijos krepšininkus treniruojantį graiką D. Itoudį neramina ne tik gera būsimų varžovų sportinė forma – jam, kaip ir daugumai Eurolygos trenerių, galvos skausmu tampa bendra situacija turnyre.

„Bendra situacija blogėja ir blogėja. „Chimki“ trūksta visos grupės žaidėjų, „Zenit“ į rungtynes apskritai neišvyko. Neįsivaizduoju, kaip jiems viskas baigsis. ASVEL klube – taip pat masinis užsikrėtimas.

Mes patys CSKA klube turime keturis atvejus ir dar daugiau – CSKA dublerių komandoje. Galiu paminėti ir daugiau komandų, su kuriomis žaidėme – „Barcelona“ ir kitos. Tačiau aš tik treneris. Ir patikėkite, čempionatas praranda savo konkurencingumo aspektą, sąžiningumo principus, aktyvumą“, – dėstė 50-metis D. Itoudis, pats vasarą persirgęs COVID-19 virusu.

Naujausiais duomenimis, koronavirusu užsikrėtė jaunas pagrindinės CSKA sudėties puolėjas Andrejus Lopatinas. Anksčiau skelbta, kad virusas diagnozuotas Nikola Milutinovui, Janiui Strelniekui ir Semionui Antonovui – visi jie liko namuose, izoliacijoje.

D. Itoudžio paminėta „Zenit“ komanda šią savaitę turėjo žaisti dvejas Eurolygos rungtynes, bet iš Sankt Peterbugo apskritai neišvyko – pagal dabartinį turnyro protokolą Artūro Gudaičio atstovaujamai ekipai turėtų būti įskaityti pralaimėjimai 0:20. Tiesa, kol kas jokių oficialių žinių dėl tokio sprendimo iš Eurolygos nėra, organizacija apskritai į susidariusią situaciją (bent jau viešumoje) reaguoja itin pasyviai. Perkeltos ir artimiausios VTB lygos rungtynės, kuriose CSKA turėjo žaisti būtent su „Zenit“.

Po antradienio Eurolygos rungtynių apie turnyro organizatorių problemas prakalbo ir „Barceloną“ treniruojantis Šarūnas Jasikevičius, anksčiau pasipiktinimą dėl „dvigubų standartų“ yra reiškęs ir Madrido „Real“ treniruojantis Pablo Laso.

Anot ispano, neįmanoma suvokti, kodėl vienos komandos (kurių šalyse tai oficialiai galima) namų rungtynes žaidžia su žiūrovais, o kitos priverstos tai daryti tuščioje salėje. Tokioje situacijoje šią savaitę atsidūrė ir Kauno „Žalgiris“. Jei antradienį su Belgrado „Crvena Zvezda“ kauniečiai Serbijoje žaidė prie tuščių tribūnų, ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje per susitikimą su Stambulo „Anadolu Efes“ žiūrovai bus įleidžiami. Pasak P. Laso, tai visiškai iškreipia turnyro logiką.

Primename, kad šią savaitę suplanuotų rungtynių jau nežaidė ne tik „Zenit“. Antradienį paskutinę minutę buvo atšauktas ir ASVEL mačas su Atėnų „Panathinaikos“. Prancūzai dėl į komandą įsisukusio koroanviruso neturi nė 8 rungtynėms būtinų registruoti žaidėjų.

Savo ruožtu Maskvos srities „Chimki“ ekipa, savaitgalį per rungtynes su „Žalgiriu“ galėjusi verstis vos 7 žaidėjais, Eurolygoje registravo du dublerių komandos krepšininkus. Taigi, Madride trečiadienio vakarą vyksiančiose rungtynėse su „Real“ Rimas Kurtinaitis savo dispozicijoje bent jau teoriškai turės kiek daugiau žmonių – į Ispaniją kartu su ekipa išskrido Ivanas Jevstignejevas ir Vladislavas Šarapovas.

Eurolygos turnyro lentelė nesibaigus 3 turams (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)