O. Baleišytė keturiose rungtyse surinko 109 taškus. Europos jaunimo čempione tapo rusė Marija Novolodskaja, surinkusi 167 taškus. Sidabrą pelnė lenkė Wiktoria Pikulik, kurios sąskaitoje – 128 taškai. Ketvirta liko ispanė Eukene Larrarte (103 tšk.), penkta – portugalė Maria Martins (100 tšk.), o šešta – olandė Mylene de Zoete (97 tšk.). Omniume dalyvavo 13 dviratininkių.

„Du čempionatus tarp jaunimo nebuvo pavykę iškovoti medalio, todėl šį kartą labai norėjau užkopti ant prizininkų pakylos. Smagu baigti pasirodymus tarp jaunimo bronziniu akordu, ir dar omniume“, – sakė O. Baleišytė, kuri tikisi dalyvauti ir lapkričio 11-15 dienomis Bulgarijoje vyksiančiame Europos elito treko čempionate.

O. Baleišytė skreče buvo trečia, o tempo lenktynėse su tarpiniais finišais – ketvirta (Olivija laimėjo pirmąjį tarpinį finišą). Po dviejų rungčių Lietuvos dviratininkė buvo antra. Trečioje rungtyje – atkrintamosiose lenktynėse – Olivija užėmė septintą poziciją ir bendrojoje įskaitoje nukrito į trečią vietą.

Prieš paskutinę rungtį M. Novolodskaja turėjo 114, W. Pikulik – 104, o O. Baleišytė – 98 taškus. Grupinės lenktynės dėl taškų (50 ratų; 10 tarpinių finišų) Olivija, pelniusi 11 taškų (5+3+1+2), išsaugojo trečią poziciją. Lietuvė pirmajame tarpiniame finiše buvo pirma, trečiajame – antra, aštuntajame – ketvirta, o devintajame – trečia.

Jaunimo merginų keirino rungtyje Viktorija Šumskytė užėmė devintą vietą, o O. Baleišytė liko paskutinė, 11-a. Pirmojo etapo važiavimuose Viktorija ir Olivija buvo penktos. Viktorija B finale (dėl 7-11 vietų) finišavo trečia, o Olivija nestartavo, nes rengėsi trečiajai omniumo rungčiai.

O. Baleišytė Europos pirmenybių omniume jaunimo grupėje 2017 metais buvo penkta, 2018 metais – septinta, o pernai – 11-a. Olivija 2017 metų Senojo žemyno čempionato jaunimo grupėje iškovojo sidabro medalį. Ji antra buvo atkrintamosiose lenktynėse.

Lietuvos dviratininkė O.Baleišytė paskutinę Fjorencuola d’Ardoje (Italija) surengto Europos jaunių ir jaunimo dviračių treko čempionato dieną pasipuošė bronzos medaliu, nepaisant akibrokšto prieš paskutinę jaunimo (iki 23 metų) merginų daugiakovės varžybų (omniumo) rungtį. 22 metų panevėžietei prieš lemiamą startą pavogė plento dviratį.

„Prieš paskutinį startą turėjau apie pusantros valandos pertrauką, todėl nusprendžiau kiek pailsėti automobilyje, kuris stovėjo velodromo aikštelėje. Savo plento dviratį, priklausantį „Astana“ komandai, buvau pastačiusi prie automobilio šono. Nebuvau užsnūdusi ir kurį laiką pro langą mačiau dviratį, bet nepastebėjau, kaip jis staiga dingo, – pasakojo O. Baleišytė, kurį šį sezoną plento lenktynėse atstovavo Kazachstano ekipai. – Po šio akibrokšto, sukėlusio didelį stresą, maniau, kad nebepavyks išlaikyti trečiosios pozicijos. Vienu metu net galvojau, kad nebedalyvausiu paskutinėje rungtyje ir važiuosiu tvarkytis reikalų į policiją. Prie starto linijos stojau kupina pykčio. Buvau užsibrėžusi tikslą laimėti jau pirmąjį tarpinį finišą ir padidinti savo persvarą prieš pagrindines varžoves. Tai ir pavyko padaryti, o po to jau stebėjau man ant kulnų lipusių Portugalijos ir Nyderlandų dviratininkių veiksmus, nes labai gerai pasirengusias čempionatui rusę ir lenkę aplenkti buvo sunku.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)