Lietuvis pirmame etape susitiks su įspūdingą teniso CV turinčiu kroatu Marinu Čiličiumi.

Dar 2018-aisiais kroatas buvo trečioji pasaulio raketė. Skambiausią pergalę tenisininkas buvo pasiekęs 2014-aisiais, kai laimėjo „US Open“ turnyrą, o 2016-aisiasis triumfavo ir ATP-1000 turnyre Sinsinatyje, kai finale nugalėjo Andy Murray, kuris tuo metu buvo pirmoji pasaulio raketė.

Vis dėlto M. Čiličius nuo 2018-ųjų neiškovojo jokio trofėjaus, o pergalių stygius jį numušė į 40-ąją vietą ATP reitinge.

M. Čiličius ir R. Berankis buvo susitikę vieną kartą. „Grand Slam“ serijos turnyre Vimbldone sunkią pergalę šventė kroatas (6:3, 4:6, 7:6, 4:6, 7:5).

Tuo metu jis buvo devinta turnyro raketė ir nukeliavo iki ketvirtfinalio, kuriame nusileido būsimam čempionui Novakui Džokovičiui.

Nors R. Berankis ir išgyvena pakilimą, o geriausi M. Čiličiaus metai jau praeityje, pirmajame Kelne vyksiančio turnyro etape favoritas vis tiek bus kroatas.

Net 23 centimetrais už lietuvį aukštesnis M. Čiličius, pasak „Topsport“ ekspertų, šiame mače turi 60 proc. tikimybę laimėti. Tuo tarpu R. Berankio galimybės vertinamos 40 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)