„Gedimino Žiemelio kontroliuojama UAB „DG21“, investuojanti į tvarius ir ilgalaikius nekilnojamojo turto projektus, pasirašė sutartį dėl UAB „Universali arena“ (valdančios „Siemens“ areną) ir dar trijų grupės bendrovių įsigijimo.

Sandoris bus užbaigtas sulaukus Konkurencijos tarybos leidimo“, – buvo teigiama platintame įmonės pranešime.

„Nuo detalesnių komentarų susilaikysiu, manau, pakankamai informacijos pateikta. Apie priežastis, kodėl, kada ir kaip, mes tiesiog nekomentuosime“, – BNS sakė vienas „Universalios arenos“ akcininkų Arūnas Mačiuitis.

Anot jo, sandorio suma neatskleidžiama šalių susitarimu, pirkimo-pardavimo sutartis pasirašyta „prieš keletą dienų“.

Perkamai grupei priklauso tokios įmonės, kaip bilietų platintojas „Tiketa“ bei renginių organizavimo įmonė „SEVEN Live“, taip pat antrinės grupės įmonės valdo „Siemens“ ir „Cido“ arenas Vilniuje ir Panevėžyje.

Redakcija bandė susisiekti su „SEVEN Entertainment“ generaliniu direktoriumi Rimantu Bukausku, tačiau to padaryti nepavyko.

15min.lt pirmadienį pranešė, kad jų šaltinių žiniomis sandoris susijęs su tuo, jog verslininkas planuoja valdyti krepšinio klubą.

„SEVEN Entertainment“ kompanijų grupei priklauso bilietų platintojas „Tiketa“, Vilniaus „Siemens“ ir Panevėžio „Cido“ arenos, renginių organizatorius „SEVEN Live“.

UAB „DG21“ yra inovatyvi į ilgalaikius ir tvarius nekilnojamojo turto projektus Lietuvoje investuojanti bendrovė. UAB „DG21“ priklauso platus nekilnojamojo turto portfelis, įskaitant biurų ir viešbučių pastatus.

Apie galimą ryžtingą posūkį į krepšinio pasaulį G. Žiemelis yra kalbėjęs anksčiau. Dar pernai žiemą jis teigė, kad per artimiausius 5 metus turi tikslą įsigyti vieną iš Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komandų.

Jis skaičiavo, kad 75 proc. komandos kainuotų apie 700 mln. JAV dolerių. Anot verslininko, tai būtų „ne žaislas, o verslas.“

„Nereikia pirkti 100 proc., dalį reikia palikti vietiniams – profsąjungoms, savivaldybei. Pigiausias klubas – Naujojo Orleano „Pelicans“, 1 mlrd. dolerių, brangiausias – Niujorko „Knicks“, 3,8 mlrd. Dolerių“, – apie savo ateities planus kalbėjo G. Žiemelis.

Verslininkas yra aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas ir akcininkas.

Anksčiau BNS teigė, kad „Avia Solutions Group“ tarptautinėse rinkose praėjusių metų pabaigoje už 7,9 proc. palūkanas pasiskolino 300 mln. JAV dolerių. Tai buvo pirmoji grupės tarptautinė obligacijų emisija.

„Avia Solutions Group“ konsoliduotas grynasis pelnas 2018 metais buvo 14,05 mln. eurų – beveik dukart didesnis nei 2017-aisiais, grupės pajamos išaugo 25 proc. iki 420 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)