Nors anksčiau šalies čempionato aukso medalius Lotynų Amerikos šokių programoje Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė buvo laimėję jaunimo iki 21-erių metų amžiaus grupėje, šiemet laurai jiems atiteko ir suaugusiųjų kategorijoje.

Duetas laimėjo visus penkis šokius ir surinkęs 165,750 balus, užtikrintai nugalėjo. Antroji vieta už 162,100 balus atiteko šių metų Lietuvos dešimties šokių čempionams bei disciplinos Europos čempionato finalininkams Einorui Degučiui ir Ugnei Bliujūtei. Trečioje vietoje įsitvirtino naujas duetas Vakaris Apvinis ir Gabrielė Barkutė, surinkę 158,850 balus.

Be suaugusiųjų sekmadienį ant parketo sukosi jaunučiai, jauniai, jaunimas bei senjorai. Jaunimas šoko standartinius šokius ir atkakliai varžėsi tarpusavyje – šios amžiaus grupės Lietuvos čempionais tapo Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių programoje nugalėjo Kipras Kūra ir Klara Mata, jaunių I standartinių šokių grupėje – Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė. Jaunučių II Lotynų Amerikos šokius geriausiai sušoko ir šalies čempionais tapo Kristupas Sliežauskas ir Airina Brikmanytė, standartinius šokius – Domas Jonynas ir Gabija Vilčiauskaitė.

Senjorų standartinių šokių grupėse taip pat išrinkti Lietuvos čempionai: pirmojoje amžiaus grupėje nugalėjo Mirko Marota ir Ana Drukarova, antrojoje grupėje – Nerijus Ramanauskas ir Sandra Bielinienė, trečiojoje – Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė.

Sportiniuose šokiuose duetus palaiko ir varžyboms ruošia gausi trenerių komanda, todėl apdovanojami ir geriausiųjų šalies šokėjų treneriai. Sekmadienio vakarą tokius apdovanojimus atsiėmė specialistai ir Kauno „Santakos“, Vilniaus „Juventos“, Klaipėdos „Žingsnio“, Vilniaus „Davi“, Kauno Editos Daniūtės šokių studijos, Kauno „Rolo“ bei Kauno „Sūkurio“.

2020 m. Lietuvos čempionatas baigėsi. Jis išsiskyrė debiutuojančių duetų gausa, maloniai nustebino specialistus stipriai progresuojančiu šokėjų techniniu lygiu. Taip pat pirmą kartą po septynerių metų pertraukos sportininkus vėl vertino nebe užsienio, o mūsų šalies teisėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)