Mandatus jau užsitikrino praėjusioje kadencijoje Seime taip pat dirbę Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Virgilijus Alekna.

Reitingavimas nepakeitė jų pozicijų – buvusi šachmatininkė partijos kandidatų sąraše daugiamandatėje apygardoje liko pirma, disko metimo olimpinis čempionas – ketvirtas.

Be to, V. Čmilytė-Nielsen pratęs kovą Senamiesčio-Žvėryno vienmandatėje apygardoje antrame ture. 27,97 proc. balsų surinkusi liberalė varžysis su konservatoriumi Mykolu Majausku (28,92 proc.).

Viktorija Čmilytė-Nielsen

Liberalų sąjūdžio sąraše iš 114-os vietos į 41-ą šoktelėjo, tačiau vis tiek toli nuo mandato liko į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento postą šiemet taip pat nesėkmingai kandidatavęs Paulius Malžinskas.

Rinkimus daugiamandatėje apygardoje laimėjusios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Sergejus Jovaiša sąraše liko 37-as ir išsaugos savo kabinetą Seime sėkmingo partiečių pasirodymo antrame ture atveju.

Be to, pats buvęs krepšininkas Deltuvos šiaurinės apygardoje taip pat iškopė į antrą turą (20,97 proc.) ir rungsis su „valstiečiu“ Tomu Tomilinu (22,15 proc.).

Tuo metu jo partijos kolegai Edvinui Krungolcui prasimušti į parlamentą nepavyko – buvęs penkiakovininkas tenkinosi 72-a vieta konservatorių sąraše.

Vilčių dar turi ligšiolinis Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas (32-a vieta sąraše), mėginsiantis kliautis tiek partiečių, tiek savo paties jėgomis antrame ture.

Buvusiam mišrių kovos menų atstovui (22,64 proc.) Vilkaviškio apygardoje teks vėl susiremti su revanšo už sensacingą praėjusių rinkimų pralaimėjimą sieksiančiu buvusiu premjeru iš Lietuvos žaliųjų partijos Algirdu Butkevičiumi (30,08 proc.).

Edvinas Krungolcas

Už borto liko su Darbo partija kandidatavęs Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas. Nepaisant bendražygių sėkmės daugiamandatėje apygardoje, krepšininkas sąraše reitinguotas 16-oje vietoje ir galimybių užimti Seimo nario kėdę nebeturi.

Vienmandatėje Baltijos apygardoje aukštaūgis rinkėjų nepatraukė ir liko penktas (9,47 proc.).

Dar toliau nuo tikslo atsidūrė dviratininkė Simona Krupeckaitė. Socialdemokratų kandidatė sąraše užėmė 25-ą vietą. 42-as liko irklavimo teisėjas Algirdas Raslanas. Nė vienam iš jų nepavyko sublizgėti ir vienmandatėse apygardose.

Laisvės partijos sąraše 23-iu numeriu reitinguotas buvęs krepšininkas Linas Kvedaravičius taip pat rinkimų barjero taip pat neįveikė.

Molėtų-Širvintų apygardoje dėl mandato antrame ture dar kovos buvęs irkluotojas Jonas Pinskus (24,01 proc.). „Socdarbiečių“ kandidatas varžysis su konservatoriumi Valentinu Stundžiu (18,76 proc.).

Linas Kvedaravičius

Jo partiečiui, buvusiam futbolininkui Ritui Vaiginui Seimo rinkimai vėl nepavyko, kaip ir pirmą kartą kandidatavusiai ligšiolinei švietimo, mokslo ir sporto viceministrei Kornelijai Tiesnesytei.

Vis dėlto didžiausią fiasko patyrė „krepšininkų partija“ pakrikštyta „Lietuva – visų“.

Buvusio krepšininko Tomo Pačėso (4-a vieta sąraše) vadovaujama politinė jėga bendrai surinko vos 0,96 proc. balsų ir neturės nė vieno atstovo antrame ture.

Pralaimėjimo kartėlį tenka nuryti ir treneriams Valdemarui Chomičiui (2) bei Rūteniui Paulauskui (17), žaidėjams Steponui Babrauskui (19) bei Artūrui Jomantui (20).

Antras Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 d.

Tomas Pačėsas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)