Tarptautinio lygio kūrėjai atvyko iš skirtingų pasaulio šalių – nuo Kanados iki Nyderlandų. Tarp jų – ir Arvydas Gaičiūnas, žinomas magijos teatro „DiArchy“ įkūrėjas. Šįkart A. Gaičiūno magija – jo paties piešiniai su magijos prieskoniu, rašoma spaudos pranešime.

„Mano kelionė prasidėjo Paryžiuje, ten aplankiau meno muziejus ir galerijas. Paskui atvykau į Belgija, į Antverpeno miestą, kur kadaise gyveno ir kūrė tokie garsūs menininkai kaip Rubensas, van Dyckas ir Jordaensas. Galerijos studijoje „Aesse“ tarptautinėje paveikslų parodoje „Lockdown Sessions“ – „Užrakinimo sesijos“, po pseudonimu Retne pristačiau savo kūrinius. Paveiksluose perteikiau savo mintis, kurios kalba apie vidines ir išorines psichologines kovas bei dvasinio komforto paieškas“, – pasakoja žinomas vyras ir pridūrė, kad visi šie dalykai buvo išreiškiami per abstrakciją.

„Deja, COVID-19 virusas užpuolė visą pasaulį, todėl su bendraminčiais nutarėme sukurti meno kūrinius, kurie atspindėtų mintis ir nuotaikas izoliacijos laikotarpiu. Kiekvienas asmeniškai turėjo suvokti, kad tai naujas etapas, kuriame gyvenimas tęsiasi ir tai, ko negalime pakeisti, galime priimti“, – savo karantino patirtimi dalinasi Arvydas.

Spalio 10 d. A. Gaičiūnas yra pakviestas dalyvauti kasmetinėje Olandijos meno mugėje „Corona update ADAF 2020“, kuri vyks pasaulio mados centre Amsterdame. Joje dalyvaus apie 100 profesionalių menininkų, kurie pristatys savo kūrybą tūkstančiams lankytojų.

Šiam išskirtiniam renginiui šalies premjeras suteikė specialų leidimą, kuris užtikrins padidinto saugumo reikalavimus renginio metu.

Dėl pandemijos ir karantino meno sfera patyrė didelius nuostolius. Tai skausminga situacija, kadangi kultūrinę netektį gali pajusti visas pasaulis. Kūrėjų tikslas – atskleisti viruso pasekmių poveikį meno sferai, izoliacijos paveiktą žmonių emocinę būseną, ateities sprendimų paieškas.

„Tai laikas, kai gali įsigilinti į savo vidinį pasaulį, tapyti, kurti, generuoti naujas idėjas ir neleisti įvykiams užvaldyti tavo emocijų“, – įsitikinęs A. Gaičiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)