Juk dažniausiai išties reikšmingus dalykus įvertiname tik tada, kai jie tampa nebepasiekiami arba būname nuo jų atskirti neribotam laikui. Tik tuomet pajuntame laisvės, sėkmės ir net klaidų vertę.

Vedina šios sumaišties, nežinomybės ir noro įkvėpti kitus nepasiduoti niūrioms nuotaikoms, populiari Lietuvos dainininkė Dagna Kondratavičiūtė pristato naują dainą FLY.

„Simboliška, bet šis kūrinys yra apie vidinę laisvę ir skrydžio polėkį, nes dabar kaip niekad atrodo, kad esame užstrigę vienoje vietoje ir viskas kartojasi tarsi deja vu, iš kurio sunku ištrūkti. Ši daina apie tikėjimą, drąsą būti savimi ir stiprybę eiti pirmyn“, – atvirauja Dagna. Šis kūrinys yra tarsi priminimas, kad turime daryti tai, kas mums leidžia būti laimingais, net jei kartais pavyksta ne iš pirmo karto ir patiriame nusivylimą ar nenumatytus išbandymus. Tik paragavę didesnių ar mažesnių nesėkmių galime suprasti, koks saldus atradimo skonis.

Daina FLY Dagnai simboliška ne tik visiems aktualia žinute, bet ir kaip naujo muzikinio etapo atspirties taškas. Talentinga vokalistė džiaugiasi darbu su gabiais muzikantais: gitaristu, muzikos kūrėju Pauliumi Volkovu, muzikos prodiuseriu Vitu Vaičiuliu, tekstų autoriumi ir būgnininku Andriumi Kairiu, kuris jau yra parašęs žodžius ne vienai atlikėjos dainai.

„FLY yra žingsnis link mano solinio albumo. Nors visus darbus stabdo šiuo metu vyraujanti situacija ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, kad ir mažais žingsniais, bet užtikrintai judame pirmyn didelio tikslo link. Esu labai dėkinga komandai, kuri dirba drauge ir tiems, kurie kantriai laukia mūsų muzikinių naujienų“, – sako Dagna.

Kūrinys FLY klausytojams pristatomas su vaizdo klipu, kurio idėją įgyvendinti padėjo „Baltas Media“ komanda. Kaip ir dainos mintis, taip ir filmavimo vieta buvo pasirinkta neatsitiktinai, dar labiau įprasminant ir pabrėžiant esminę žinutę – didesnių ar mažesnių kalnų įveikimas, susidūrimas su įkalnėmis ar susitaikymas su nuokalnėmis – neišvengiamos, bet tikrai įveikiamos smulkmenos kiekvieno iš mūsų keliuose. Nors filmavimai užtruko, rodos, skleidžiamą mintį palaikė net ir gamta – filmavimo pradžioje planus jaukęs oras galiausiai padovanojo giedrą ir saulėtą dangų.

Rudens sezonas Dagnai prasidėjęs debiutais ir naujienomis, nenustoja vesti naujų patirčių keliais. Rugsėjo pabaigoje įvyko dainininkės premjera Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, vaikiškoje pasakoje pagal W. A. Mozart operą „Užburtoji fleita“. Čia ji atliko Nakties Karalienės vaidmenį. Tai buvo pirmasis Dagnos žingsnis profesionalioje scenoje atliekant klasikinės muzikos kūrinius. Daugeliui atrodo neįtikėtina, kaip galima taip profesionaliai suderinti itin kontrastingus muzikos stilius viename balse, o dainininkė džiaugiasi, kad jai ne tik pavyksta atrasti harmoniją skirtingose vokalo technikose, bet ir sekasi tuo nuoširdžiai mėgautis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)