„Labai nustebino vaizdas, nes, kiek pamenu, „Toyota Prius“ niekada nebuvo elektromobiliai. Įdomu, kaip tokiam automobiliui galėjo būti išduotas elektra varomoms transporto priemonėms skirtas valstybinis numeris“, – teiravosi nuotraukomis pasidalinęs vyras.

Ne tik elektromobiliams

Kaip „Delfi“ aiškino Emilija Bardauskienė, šalies transporto parko registrą valdančios „Regitra“ komunikacijos skyriaus specialistė, EV serija iš pat pradžių buvo numatyta tik elektra varomiems automobiliams ženklinti.

„O nuo 2018 m. balandžio 3 d. tokio tipo numerio ženklai gali būti išduodami ir hibridams, įkraunamiems iš išorės, arba dar kitaip vadinamiems plug-in“, – kalbėjo specialistė. – Kalbant apie iš išorės įkraunamus hibridus, jei toks automobilis jau buvo registruotas Lietuvoje, „Regitros“ specialistai reikiamą informaciją matys duomenų bazėje. Tuo atveju, jei transporto priemonė mūsų šalyje registruojama pirmą kartą, tuomet reikės pateikti jos kilmės arba patvirtinimo dokumentus, kuriuose būtų nurodyti duomenys apie iš išorės įkraunamo hibridinio (elektrinio) automobilio įrangą.“

Bus ne tik EV

E. Bardauskienė priminė ir tai, kad nuo 2018 m. balandžio keitėsi ir elektromobiliams skirtų numerio ženklų sudarymo tvarka. Prieš tai šioms transporto priemonėms skirti numerio ženklai buvo numatyti su priekyje esančiu EV raidžių deriniu.

Visgi atsižvelgus į didėjantį elektromobilių skaičių bei poreikį plėsti numerio ženklų derinių kombinacijas, nuspręsta, kad kai pasibaigs EV numerių atsargos, bus pradėta naudoti tik E raidė ir bet kuri kita abėcėlės tvarka einanti raidė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)