„Ne šiandien rašo, o vakar parašė. Ji parašė savo nuomonę, kaip privatus asmuo, kiekvienas pilietis tai gali daryti. Būtų labai keista, jei agituotų už konservatorių ar liberalą. Ji tiesiog išreiškė savo nuomonę apie 8 metus dirbančią Seimo narę, ne ministrę. Jei skaitytumėte tą postą, ten labai aiškiai parašyta už ką – už nuolatinį priminimą savivaldybei dėl gyventojų bendruomenėje esančių problemų“, – savo žmonos įrašą feisbuke komentavo premjeras S. Skvernelis.

Paprašytas patikslinti, koks yra R. Tamašunienės vaidmuo asfaltuojant kelią, premjeras teigė, kad dėkojama Seimo narei.

„Jūs turbūt suprantate, kad aš esu Saulius Skvernelis, ne Silvija Skvernelė. O ji dėkoja Seimo narei, ne ministrei“, – sakė premjeras. Ir taip pat paragino jau ir savo vardu, balsuoti už R. Tamašunienę.

Paklaustas, o ką jis pats padarė dėl savo vienmandatės Karoliniškių-Pilaitės apygardos, ministras pirmininkas ragino į jį šiuo klausimu kreiptis Seime.

„Kreipkitės į mane kaip į Seimo narį, Seime, tada aš jums paaiškinsiu, ką padariau dėl Karoliniškių ir Pilaitės rinkėjų“, – atsakė jis.

Ragino balsuoti už Tamašunienę

Privačioje feisbuke grupėje pasirodė toks S. Skvernelės įrašas.

„Tiesiog pasinaudosiu proga ir paprašysiu, kad vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuotumėte už Ritą Tamašuninė. Kodėl tai darau, nes tai yra tas žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus raj. savivaldybės darbuotojams. Jos pastangų dėka, mes turime šiandien dalį asfalto“, – privačioje feisbuke grupėje „Upės slėnis“ rašė S. Skvernelė.

Įrašą ji pažymėjo kaip neatlygintiną politinę reklamą.

Delfi dėl šio įrašo kreipėsi į premjero S. Skvernelio atstovą Tomą Beržinską. Jis patvirtino, jog šis įrašas yra tikras. Tačiau jo turinio komentuoti negali.

„Premjero žmona, kaip ir bet kuris kitas Lietuvos pilietis, turi teisę išsakyti savo nuomonę visais klausimais. Tai yra asmeninis premjero žmonos pasisakymas, kurio, nebūdamas jos atstovu, komentuoti negaliu“, – Delfi perdavė T. Beržinskas.

Silvija Skvernelė

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, vidaus reikalų ministrė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) atstovė rinkimuose dalyvauja Nemenčinės vienmandatėje. Šioje vienmandatėje nėra nei vieno Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidato. Tai ir yra S. Skvernelio vienmandatė apygarda.

Dar liepą LVŽS Tarybos posėdyje nusprendus nutraukti susitarimą su koalicijos partneriais Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), liko galioti susitarimas dėl vienmandačių su LLRA–KŠS.

„Lieka galioti sprendimas trijose vienmandatėse apygardose nekelti LVŽS kandidatų ir paremti LLRA–KŠS kandidatus“, – teigia LVŽS pirmininkas R. Karbauskis.

Primename, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono keliams asfaltuoti papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvei, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontuoti. Po laikino nedarbingumo į Vyriausybę grįžęs S. Skvernelis, vertindamas pasirodžiusią informaciją apie šalia jo namų asfaltuojamą gatvę, sakė į procesus nesikišantis.

„Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kam suteikti prioritetą kalbant apie kelius ir lėšas“, – pernai metų gruodį aiškino premjeras.

Šį klausimą nagrinėjusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dėl šio klausimo priėmė palankų sprendimą premjerui S. Skverneliui ir tyrimą nutraukė.