Kiekvieną rugsėjo penktadienį žmones socialiniuose tinkluose varžėsi keturiuose sportiniuose „JUMP ON!” iššūkiuose. Rugsėjo 4 d. Airinė Palšytė ir Mantas Stonkus renginyje feisbuke metė šuolio į aukštį iššūkį. Rugsėjo 11 d. Kostas Skrabulis ir Dalia Belickaitė skyrė sprinto iššūkį. Rugsėjo 18 d. Vaida Padimanskaitė ir Donatas Montvydas kvietė rungtis trišuolio iššūkyje, o rugsėjo 25 d. Luka Garšvaitė ir Mantas Bartuševičius skyrė šuolio į tolį iššūkį, rašoma pranešime spaudai.

Spalio 9 d., 12 val. visi „JUMP ON!” iššūkius skyrę sportininkai ir pramogų pasaulio žmonės kviečia visus norinčius aplankyti vaizdo programėlės „ZOOM“ pagalba prisijungti prie nuotolinio Jumping Jacks rekordo siekimo renginio bei pasiekti Lietuvos rekordą, rašoma pranešime spaudai.

Rekordas bus pasiektas per 30 sekundžių vyksiančią Jumping Jacks sesiją, o visas rekordo siekimo renginys, planuojama, truks 10 minučių. Rekordą ketinama registruoti Lietuvos rekordų agentūroje „Factum“.

Nuotolinį renginį vesiantis aktorius ir komikas Mantas Stonkus sako netgi sugalvojęs lietuvišką pavadinimą populiariam apšilimo pratimui – „Šokinėjantys Jurgiai“.

„Nors „Jack“ atitikmuo yra „Jonas“, bet „Šokinėjantis Jurgis“ skamba gražiau, originaliau ir lietuviškiau. Na o kas geriau padės smagiai užbaigti visą mėnesį trukusį „JUMP ON!” nei visiems iki skausmo žinomo šokinėjimo pratimo rekordas?“, – sako M. Stonkus.

Jo teigimu, norint dalyvauti rekordo siekime su žymiausiais Lietuvos lengvaatlečiais ir pramogų pasaulio žvaigždėmis, nereikia jokio specialaus pasiruošimo.

„Visi prisijungsime 12 valandą, papokštausime, pasijuoksime, apšilsime ir 30 sekundžių šokinėsime kaip Jurgiai. Po to atsikvėpsime ir vėl pakartosime, nes tikrai bus pavėlavusių prisijungti. Specialiai ruoštis tikrai nereikia, pakanka tik spalio 9 d. 12 val. prisijungti per „ZOOM“ nuorodą, kuri bus patalpinta „Sportland Lietuva“ feisbuko paskyroje“, – teigia rekordo renginio vedėjas.

Jam antrina ir Europos uždarų patalpų šuolių į aukštį čempionė ir Lietuvos šuolio į aukštį rekordininkė Airinė Palšytė.

„Visą mėnesį feisbuke ir instagrame stebėjome, kaip šimtai žmonių dalyvaudami „JUMP ON!” išradingai šoka ir bėga. Norime su jais visais kartu linksmai praleisti laiką ir kartu pasiekti rekordą. Kaip ir visame „JUMP ON!”, rekordo siekime dalyvauti gali kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo lyties, amžiaus, gyvenamosios vietos, fizinės formos ar plaukų spalvos”, – sako A. Palšytė.

Didžiausią Lietuvoje nuotolį sporto festivalį „JUMP ON!” organizuoja „Sportland Lietuva“. Projekto partneriais yra Lietuvos lengvosios atletikos federacija ir VšĮ „Sveikas miestas”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)