Nors sekmadienio vakarą kilusi audra nebuvo ilga, tačiau pridarė nemažai žalos. Pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresniojo specialisto Areto Ežerskio, buvo vykta į 20 iškvietimų dėl vėjo padarinių.

„Daugiausia virto medžiai, lūžo šakos. Buvo 2 atvejai kai ant automobilių užvirto medžiai. Abu Šilutės rajone, vienas Saugų seniūnijoje, kitas Dovilų seniūnijoje“, - sakė A. Ežerskis.

Su „Vakarų ekspresu“ susisiekė ir Preiloje gyvenantis vyras, jis tikino, kad po audros rado ant automobilio užvirtusį medį.

Klaipėdoje, Smiltelės gatvėje vėjas ant bažnyčios stogo užkėlė nulaužtą stulpą laikantį LR vėliavą.

Taip pat vėjas užpūtė ir medžių šakas ant elektros laidų, dėl ko gyventojams buvo nutrauktas elektros tiekimas.

Renato Sakavičiaus nuotr.

„Vakar vakare pajūryje praėjus škvalui, įvyko 50 gedimų įvairiuose elektros įrenginiuose. Dėl gedimų, be elektros, įvairiais laiko tarpsniais buvo apie 8000 elektros vartotojų Klaipėdos regione. Daugiausia Šilutės, Gargždų ir Kretingos rajonuose“, - pasakojo AB „Energijos skirstymo operatorius“ Ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalijosi nuotraukomis, kuriose matyti, jog medis užvirto ant kelio Priekulėje bei ant kelio Juodkrantė-Nida.