„Šiandien Panevėžyje – neeilinis įvykis: miesto gyventojams atveriamos dvi gatvės. Įgyvendintas J. Janonio g. sujungimo su tarptautine magistrale „Via Baltica“ projektas itin svarbus ne tik Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusių įmonių ir būsimų investuotojų, bet ir kitų įmonių mieste veikiančių verslo sąlygų gerinimui – atsiranda galimybė transporto srautus nukreipti tiesiai į „Via Baltica“, mažinant eismo intensyvumą J. Janonio, Pramonės, Klaipėdos g. O Šiaurinės g. atidarymas nuo milžiniškų srautų išvaduos Smėlynės g., Rožyno mikrorajono gyventojams nebereiks leisti laiko spūstyse, norint patekti į vakarinę miesto dalį, sumažės miesto centro apkrovimas“, - sako meras Rytis Račkauskas.

Šiaurinės gatvės tiesimo darbai susideda iš kelių etapų. I-ojo etapo darbai prasidėjo praėjusiais metais. Buvo tvarkomi želdiniai, pakloti lietaus nuotekų tinklai, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, greičio mažinimo priemonės, apšvietimas. Nutiesta dviejų eismo juostų gatvė nuo Pramonės g. pabaigos iki Amerikos gatvės. Automobilių keliamą triukšmą ir vibraciją sumažins įrengta tylioji asfalto danga. Šiaurinėje gatvėje įrengtos autobusų stotelės.

Antruoju Šiaurinės gatvės rekonstrukcijos etapu bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, nutiesta dviejų eismo juostų gatvė nuo Amerikos iki Smėlynės g. ir nuo Žibučių iki Smėlynės g. bus įrengtos akustinės, triukšmo lygį mažinančios garso sienelės.

Šiaurinės gatvės statybas planuojama baigti iki 2021 m., rangos darbai AB „Panevėžio keliai“ bus atlikti beveik už 4,5 mln. Eur.

Įgyvendinant J. Janonio g. sujungimo su tarptautine magistrale „Via Baltica“ projektą buvo išasfaltuota 740 m atkarpa, įrengta 4 eismo juostų gatvė su šaligatviu, lietaus nuotekų tinklais, apšvietimu. Darbus už beveik 1,4 mln. Eur atliko AB „Panevėžio keliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)