„Mes susisiekėme su J. Bideno rinkimų štabu, kad sužinotume jų reakciją į naujieną apie JAV prezidento Donaldo Trumpo užsikrėtimą, – sakė CNN korespondentė, antradienį dalyvavusi pirmuosiuose politikų televizijos debatuose Klivlande (Ohajo valstija). – Buvusio viceprezidento štabe mums pranešė, jog jis kas savaitę testuojamas dėl koronaviruso. Jie pareiškė, jog jei jam bus patvirtintas koronavirusas, jie tai praneš“.

Šiuo metu nežinoma, kada J. Bidenui pastarąjį kartą buvo atliktas testas. Taip pat nepatikslinama, ar J. Bidenas, jo žmona ar patarėjai turėjo kontaktų su žmonėmis iš D. Trumpo aplinkos.

Patys politikai prasidedant debatams nepaspaudė vienas kitam rankos, dėl to iš anksto buvo susitarta atsižvelgiant į pandemiją. CNN duomenimis, D. Trumpo patarėja Hope Hicks, kuriai ketvirtadienį buvo diagnozuotas koronavirusas, galėjo būti infekcijos nešiotoja jau vykdama su Baltųjų rūmų šeimininku į Klivlandą dalyvauti debatuose.

Penktadienio rytą D. Trumpas tviteryje pranešė, kad jam ir jo žmonai diagnozuotas koronavirusas. Amerikos lyderio gydytojas Seanas Conley pabrėžė, kad JAV prezidentas ir pirmoji ponia jaučiasi gerai. Jis pareiškė esąs įsitikinęs, kad D. Trumpas be pertrūkių eis savo pareigas, kol pasveiks.

Amerikos lyderiui 74 metai, jis paskelbė apie savo užsikrėtimą likus mėnesiui iki JAV prezidento rinkimų, kurie įvyks lapkričio 3 d. D. Trumpo ir J. Bideno artimiausi debatai buvo numatyti spalio 15 d. Kol kas neaišku, ar jie įvyks ir koks bus jų formatas.

D. Trumpas jaučiasi gerai, jis ir toliau atliks savo pareigas „be trukdžių“, tuo pačiu saviizoliuodamasis su pirmąja ponia Melania, nes jiems abiems diagnozuota COVID-19 liga.

„Jie abu šiuo metu jaučiasi gerai ir ketina likti Baltuosiuose rūmuose iki tol, kol pasveiks“, – pranešime teigė JAV prezidento gydytojas Seanas Conley.

„Manau, kad prezidentas ir toliau atliks savo pareigas be trukdžių, kol atsigaus“, – sakė gydytojas.

Penktadienį pranešta apie D. Trumpui ir jo žmonai nustatytą užsikrėtimą koronavirusu. Tyrimai dėl COVID-19 atlikti po to, kai liga buvo nustatyta D. Trumpo patarėjai Hope Hicks.

„JAV pirmajai poniai ir man buvo atlikti testai dėl koronaviruso, kurių rezultatas buvo teigiamas. Mes tučtuojau pradedame mūsų karantiną ir gydymosi procesą. Mes tai įveiksime kartu!“ – tviteryje rašė D. Trumpas.