Kauniečiai užbuksavo rungtynių viduryje, pralaimėję antrą ir trečią kėlinius. Lemiamą ketvirtį svečiams teko pradėti atsiliekant dviženkliu skirtumu – 47:58.

Nors „Olympiakos“ priekinė linija tiesiog siurbė kamuolius po „Žalgirio“ krepšiu, pataikyti graikams niekaip nepavykdavo, o patys M. Schillerio auklėtiniai pamažu tirpdė deficitą.

Likus žaisti 3,5 sek. ir pralaiminti 66:67 Rokas Jokubaitis sugriebė kamuolį po varžovų krepšiu ir išprovokavo pražangą. Po minutės pertraukėlės 19-metis gynėjas šaltakraujiškai realizavo baudų metimus, o paskutinis Pirėjo ekipos antpuolis buvo prastai organizuotas – Georgo Bartzoko auklėtiniai net nespėjo atakuoti krepšio.

R. Jokubaitis tapo ne tik rungtynių didvyriu, bet ir vienu naudingiausiu nugalėtojų gretose. Tik 16 min. žaidęs krepšininkas suspėjo pelnyti 12 taškų, atkovoti 3 kamuolius ir atlikti tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Marius Grigonis pelnė 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius, 4 kartus asistavo komandos draugams ir tiek pat sykių suklydo, o Joffrey Lauvergne'o sąskaitoje – 13 taškų, bet tik 3 sugriebti atšokę kamuoliai.

Laimėti žalgiriečiams nesukliudė 15 padarytų klaidų („Olympiakos“ klydo 11 sykių).

„Olympiakos“: Hassanas Martinas 12 (6/6 dvit.), Vassilis Spanoulis 9 (5 rez. perd.), Aaronas Harrisonas ir Saša Vezenkovas (5 atk. kam.) – po 8, Shaquielle'as McKissicas 7, Kostas Sloukas 6 (7 rez. perd.).

„Žalgiris“: Marius Grigonis 15 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Joffrey Lauvergne‘as 13 (5/7 dvit.), Rokas Jokubaitis 12, Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis – po 6, Augustine'as Rubitas 4, Steve'as Vasturia, Martinas Gebenas (5 atk. kam.) ir Nigelis Hayesas (7 atk. kam.) – po 2, (Paulius Jankūnas 0, Karolis Lukošiūnas nežaidė).

Statistika („Olympiakos“ – „Žalgiris“):

Dvitaškiai: 18/37 (49 proc.) – 21/39 (54 proc.)

Tritaškiai: 8/24 (33 proc.) – 6/19 (32 proc.)

Baudų metimai: 7/8 (88 proc.) – 8/10 (80 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 28 – 36

Rezultatyvūs perdavimai: 20 – 13

Perimti kamuoliai: 7 – 5

Klaidos: 11 – 15

Blokai: 6 – 3

Rungtynių eiga:

„Žalgiris“ į Pirėjų keliavo be namuose palikto Mareko Blaževičiaus ir reabilitaciją tęsiančio Patricio Garino.

Dėl niekur nedingusio koronaviruso dvikova Pirėjuje vyko be žiūrovų.

Kitą savaitę „Žalgiris“ svečiuosis Rusijoje, kur galynėsis su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“. Sezono pradžioje kauniečių iš viso laukia trys išvykos iš eilės.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (429)