„Žaliavos tiekimas Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms spalio mėnesį planuojamas 1,7 mln. tonų apimčių, iš jų 1,65 mln. tonų – iš Rusijos, įskaitant 80 tūkst. tonų geležinkeliais. Viena naftos siunta numatyta gauti per jūrą – iš Azerbaidžano per Ukrainos uostą“, – „Belneftechim“ atstovą cituoja Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Azerbaidžano valstybinė naftos ir dujų kompanija SOCAR pranešė išsiuntusi tanklaivį su Baltarusijai skirta nafta.

Šių metų pradžioje dėl nesutarimų tarp Minsko ir Maskvos sutrikus rusiškos naftos tiekimui į Baltarusiją, sausio-rugpjūčio mėnesiais Klaipėdos uoste perkrauta apie 744 tūkst. tonų Baltarusijai skirtos naftos (devyni tanklaiviai), kuri jai buvo pergabenta geležinkeliais.

Anksčiau „Belneftechim“ skelbė, jog naftos perdirbimas Baltarusijoje šiemet sumažės iki 16-16,5 mln. tonų nuo 18 mln. tonų pernai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)