„Tai buvo planinė operacija, kuri, tiesą sakant, buvo suplanuota dar pavasarį, bet dėl karantino, koronaviruso grėsmės operacijos laikas nutolo, o ir vizitai pas daktarus išsitęsė. Užsirašai pas gydytoją, porą mėnesių lauki, daktaras išrašo siuntimą magnetiniam rezonansui, tada vėl lauki mėnesį ar du. Pasidarius magnetinį rezonansą tu lauki jų rezultatų, tuomet turi grįžti pas gydytoją konsultacijai ir t.t. Taip viskas užsitęsia iki kokių pusės metų“, – neslepia ilgą kelią praėjęs atlikėjas.

A. Vėberis ant operacinio stalo turėjo gultis šią vasarą, tačiau tuo metu operaciją atidėti paprašė jau pats pacientas.

„Paprašiau visa tai atidėti, kadangi man, darbų prasme, buvo labai intensyvus periodas, buvo pats renginių ir koncertų įkarštis, – prisimena pašnekovas. – O dabar, pagaliau išmušė lemtinga ir sėkminga pirmadienio diena, kai pagaliau man tą kelią išoperavo.“

Šiuo metu Aras džiaugiasi jau grįžęs namo, tačiau sveikti prodiuseriui dar reiks netrumpą laiką.

„Dabar laukia ilgas reabilitacinis periodas. Man uždėta langetė. Pirmąsias dvi savaites po operacijos apskritai negaliu daryti jokių stiprių judesių ar turėti fizinio krūvio. Bet po to jau prasidės terapijos, gydymas bus iki pat pavasario. Bet po truputį, po truputį išsigydysiu“, – šyptelėjo žinomas vyras.

Kelio traumą A. Vėberis patyrė dar praėjusiais metais, kai krepšinio treniruotėje jis gavo labai stiprų smūgį į koją. Tuomet Aras atsiradusio skausmo nesureikšmino, bet ilgainiui suprato, kad be medikų pagalbos neišsiversiąs.

„Žinote, kaip būna, tą akimirką numoji ranka, manai, kad su laiku sugis. Bet skausmas vis nerimo, o pažeista vieta ištino ir skaudėjo“, – prisimena jis.

„Meniskas, kurį man operavo, čia dar mažiausiai problema. Baisiausia, kad kremzlės ilgainiui išsilakstė iš savo vietos. Dėl to kas tris mėnesius manęs laukia specialios hialurono rūgšties injekcijos į kelio sritį“, – pridūrė muzikantas.

Beje, labiausiai Arą džiugino ne tik sėkmingai prasidėjęs gijimo procesas, o ir jį aplankę svečiai. Socialinėje erdvėje pirmadienį atlikėjas pasidalino linksma nuotrauka iš palatos, kurioje jis šypsojosi drauge su K. Kerbedžiu. Tuomet vyras pasidžiaugė, kad su tokia kompanija jis greičiau pasveiks.


Tiesa, žinomas prodiuseris savo aplinkoje sulaukė ir nuostabos kupinų pastabų dėl lankytojų ligoninėje, kadangi dabar tai neretam atrodo kaip privilegija.

„Aš ir pats nustebau, kad leidžia lankytojus, kadangi dabar šiuo klausimu buvo nupieštas visai kitoks vaizdas. Atrodė, kad viskas žymiai griežčiau, buvau prisiklausęs gandų, jog čia nieko neįleidžia. O, pasirodo, ta tvarka yra truputį kitokia. Reikia užpildyti prašymą ir tuomet daktaras sprendžia, ar tai yra saugu. Reikia gydytojo leidimo, be to, atitikti sveikatos reikalavimus, pavyzdžiui, nekarščiuoti ir nebūti kontaktavus su koronavirusu sergančiaisiais ir pan. Vizito trukmė – ne ilgiau nei 15 min. Bet vis tiek smagu.

Beje, iš mano aplinkos labai daug kas stebėjosi, kaip man taip pavyko sulaukti lankytojų, klausė, ar tik kyšių nedaviau. Tačiau tereikėjo užpildyti prašymą ir buvo leista pasimatyti. Be to, galiu tik pasidžiaugti, kad gydytojas, personalas – visi buvo superiniai. Seselės labai geros – net kavą į lovą atnešdavo. Mane labai lepino“, – džiaugėsi pašnekovas.

Ir nors ligoninėje patirtis įprastai mažai džiugina, o Aro laukia ilga reabilitacija, pašnekovas nenuleidžia nosies ir į viską žiūri pozityviai. „Viskas bus gerai“, – smagiai pokalbį užbaigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)