Pasak bendrovės, atleidimai reikalingi atsižvelgiant į socialinio atstumo reikalavimus ir smukusią paklausą, taip pat dėl to, kad nežinoma, kada parkai atsigaus.

„Nors šiandienis sprendimas yra labai sudėtingas, tikime, kad veiksmai, kurių imamės, leis mums veikti efektyviau atgaivinti veiklą, kai grįšime į normalią padėtį“, – pareiškė „Disney Parks, Experiences and Profucts“ valdybos pirmininkas Joshas D'Amaro.

Maždaug du trečdaliai panaikinamų darbo vietų palies ne visą darbo dieną dirbančius darbuotojus.

Kasmet pritraukiantis milijonus turistų, Anaheime veikiantis Disneilendo parkas netoli Los Andželo yra antras pagal lankomumą pasaulyje pramogų parkas po „Magic Kingdom“ parko „Walt Disney World“ kurorte Orlande.

Visgi skirtingai nuo „Disney“ pramogų parkų Floridoje, Tokijuje, Honkonge, Šanchajuje ir Paryžiuje, Anaheimo kurortas iki šiol neatvėrė durų dėl Floridos valstijoje galiojančių su COVID-19 susijusių apribojimų.

Neapibrėžtumą Kalifornijoje dar labiau sustiprino valstijos institucijų nenoras panaikinti apribojimus, kurie leistų Disneilendui vėl atsidaryti, pažymėjo J. D'Amaro.

Iš pradžių buvo numatyta, kad parkas Kalifornijoje bus atidarytas liepą, tačiau planai buvo atšaukti, kai vietos pareigūnai vėl atnaujino apribojimus pradėjus augti koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiui.

Kalifornijoje buvo užfiksuotas didžiausias užkrato atveju skaičius iš visų valstijų – 805 000.

Ir nors pastaruoju metu rodiklis ėmė mažėti ir tam tikroms įmonėms vėl leidžiama aptarnauti klientus, teminiai parkai tebelieka uždaryti daugiausiai gyventojų turinčioje ir turtingiausioje šalies valstijoje.

Praėjusią savaitę J. D'Amaro paragino Kalifornijos gubernatorių Gaviną Newsomą „padėti [parkams] vėl atsidaryti“, kitaip kyla rizika prarasti dešimtis tūkstančių darbo vietų.

„Kuo ilgiau lauksime, tuo pražūtingesnis bus poveikis Oranžo apygardai ir Anaheimo bendruomenei“, – teigė jis ir paragino pareigūnus „elgtis su pramogų parkais kaip ir su kitais sektoriais“.

Kalifornijos valstija įvedė keturių pakopų sistemą apygardoms, o Oranžo apygarda, kurioje įsikūręs Disneilendo parkas, yra priskirta antrajai kategorijai.

Visgi net toms kelioms apygardoms, kuriose fiksuojamas „minimalus“ koronaviruso užkrato atvejų skaičius, kol kas neleidžiama atidaryti pramogų parkų.

Mėnesio pradžioje Disneilendas prisijungė prie „Universal Studios“ ir kitų pramogų parkų pareiškimo, kuriame reikalaujama, kad Kalifornijos pareigūnai nustatytų sveikatos kriterijus, reikalingus jiems vėl atidaryti.

Gubernatorius kiek anksčiau šį mėnesį buvo pareiškęs, kad teminių parkų veiklos gairės bus paskelbtos „netrukus“.

Pastarąjį ketvirtį „Disnay“ patyrė 4,7 mlrd. JAV dolerių nuostolius, rodančius verslui suduotą smūgį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)