Už įgūdžių lavinimo klausimus atsakinga britų švietimo viceministrė Gillian Keegan BBC radijo žurnalistų buvo paklausta, ar draudimas skirtinguose namų ūkiuose gyvenantiems asmenims maišytis tarpusavyje šiaurinėje Anglijoje reiškia, kad tokie asmenys galės susitikti ali
nėse ir restoranuose, o ne namų aplinkoje.

„Man labai gaila, bet negaliu jums atsakyti. Esu tikra, kad yra daug žmonių, kurie jums padėtų. Aš neatstovauju Šiaurės Rytams“, – sakė ji.

Opozicijai priklausanti leiboristų partija kaip mat pasigavo G. Keegan komentarus ir netruko pareikšti, kad politikės žodžiai puikiai iliustruoja faktą, kad vyriausybė neturi žalio supratimo apie tikruosius paprastų žmonių nuogąstavimus, susijusius su naujais reikalavimais.

„Tai puiki iliustracija, kad net patys ministrai nenutuokia, kas vyksta. Tokie dalykai tikrai neįkvėps visuomenės Šiaurės Rytuose ir visoje šalyje pasitikėjimo valdžia“, – pareiškė leiboristų sveikatos atstovas Alexas Norrisas.

G. Keegan sako, jog žymiai svarbiau, kad žmonės žinotų, kokia situacija, ten kur jie gyvena, tad ji nenorėjo netyčia jų klaidingai informuoti.