Trenerio Jono Cooperio auklėtiniai paskutinėse rungtynėse varžovus įveikė 2:0.

Įvarčius pelnė Braydenas Pointas ir Blake'as Colemanas, o vartininkas iš Rusijos Andrejus Vasilevskis atrėmė visus 22 oponentų metimus.

Dar labiau Tampos atstovų gynyboje spindėjo švedas Victoras Hedmanas. 29-erių ledo ritulininkas per 22-ejas atkrintamųjų varžybų rungtynes pasižymėjo 10 įvarčių ir 12 rezultatyvių perdavimų, o taip pat puikiu darbu už savo mėlynosios linijos.

Jis tapo tik antruoju gynėju per paskutinius 13 metų, išrinktu naudingiausiu NHL atkrintamųjų varžybų žaidėju.

Dėl koronaviruso pandemijos Edmontono (Kanada) „burbule“ vykusi finalo serija prasidėjo „Tampa Bay Lightning“ nesėkme, tačiau tuomet Floridos ekipa laimėjo triskart iš eilės ir perėmė iniciatyvą.

„Nėra lengva 80 dienų užsidaryti „burbule“. Tačiau buvo verta“, – patikino V. Hedmanas.

Stanley taurę „Tampa Bay Lightning“ prieš tai vienintelį sykį buvo iškovoję 2004 metais – net dešimt mėnesių lygą kausčiusio ilgiausio istorijoje NHL lokauto išvakarėse.

Tad dėl pandemijos trim mėnesiais vėliau nei įprastai sezoną užbaigusius Tampos ledo ritulininkus galima tituluoti NHL krizių ekspertais, efektyviausiai reaguojančius į apsunkintas aplinkybes.

Pakeliui į finalą čempionai eliminavo Kolambuso „Blue Jackets“ (4-1), Bostono „Bruins“ (4-1) ir Niujorko „Islanders“ (4-2).

Savo ruožtu, „Stars“ finalą pasiekė pirmą kartą nuo 2000 metų, o vienintelį sykį iškovoti pagrindinį trofėjų Dalaso klubui pavyko 1999-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją