„Naujų iššūkių ir grėsmių akivaizdoje mums reikia novatoriškų sprendimų, kurie muitinę padarytų tvaresnę ir labiau orientuotą į ateitį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ES ekonomikos komisaras Paolo Gentilonis.

Iššūkiais ir grėsmėmis jis įvardijo COVID-19 pandemijos krizę, Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES bendrosios rinkos ir muitų sąjungos pasekmes, skaitmenizavimo ir elektroninės prekybos augimą. Prie jų jis priskyrė ir vis didėjančią muito mokesčių bei PVM sukčiavimo problemą.

Šis veiksmų planas apima nemažai iniciatyvų tokiose srityse kaip rizikų valdymas, duomenų analizė ir keitimasis jais tarp nacionalinių muitinių, elektroninės prekybos valdymas, mokėjimo paslaugų teikėjų ir internetinių platformų atsakomybės griežtinimas, muitinių konsolidavimas, valstybių ir verslo atstovų analitinės grupės sukūrimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)