Rungtynių pradžia „Žalgiriui“ nieko blogo nežadėjo – per pusę ketvirčio „Lietkabeliui“ buvo leista pataikyti vos du metimus, o tai leido pirmauti 14:5. Vis dėlto klaidos šeimininkams kainavo brangiai: jomis pasinaudoję varžovai artėjo, o antrajame ketvirtyje jau „Žalgiriui“ teko ilgai laukti pirmųjų taškų.

Dar geriau „Žalgirio“ klaidas panevėžiečiai išnaudojo po pertraukas. Daug galimybių atakuoti sulaukę svečiai smeigė šešis tritaškius ir pradėjo bėgti į priekį. Kauniečiai nerado kelių link krepšio, o skirtumas išaugo iki 15 taškų (62:47). Kyle‘as Vinalesas trečiame kėlinyje surinko 14 taškų.

Lemiamame ketvirtyje „Lietkabelis“ sumažino apsukas, bet toliau nesisekė ir „Žalgiriui“. Sumažinti deficitą galėję metimai skriejo pro šalį, o užtikrintai situaciją kontroliavusi Panevėžio ekipa išsaugojo pergalę.

Bendras „Žalgirio“ taiklumas „iš žaidimo“ siekė 39 procentus (13/26 dvit., 7/25 trit.). Kauniečiai prarado 17 kamuolių.


„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 24 (6 rez. perd.), Paulius Valinskas 13, Margiris Normantas 10, Gabrielius Maldūnas 9 (6 atk. kam.), Erikas Venskus, Marinas Maričius, Gytis Masiulis (6 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius po 3.

„Žalgiris“: Augustine’as Rubitas 11, Joffrey Lauvergne’as 10, Steve’as Vasturia 9 (1/5 trit.), Thomasas Walkupas ir Marius Grigonis (1/6 trit.) – po 7, Artūras Milaknis 5.

„Lietkabelis“ žaidė pilnomis pajėgomis, o „Žalgiryje“ be reabilitaciją tęsiančio Patricio Garino registruoti nebuvo Marekas Blaževičius ir Tomas Dimša.

M. Schillerio auklėtiniams tai buvo paskutinis išbandymas prieš Eurolygos sezono startą. Kauniečiai ketvirtadienį svečiuose susitiks su Pirėjo „Olympiakos“.

Panevėžio klubas kitą savaitę startuos Europos taurėje, kur laukia akistata su Bolonijos „Virtus“.

LKL sezoną „Žalgiris“ pradėjo įveikdamas Alytaus „Dzūkiją“ ir „Šiaulius“, o „Lietkabelis“ netikėtai nusileido Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ ir Prienų „CBet“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)