Tikiu, kad tokia žemaitiška sriuba nustelbtų net ir grybų sostinės gyventojus – dzūkus, mat ši grybų sriuba yra pieniška.

Mano mama ją visada gamina vasaros pabaigoje ar rudenį, kai yra šviežių grybų. Tinkamiausi grybai – baravykai ar raudonikiai. Šį kartą gamino iš baravykų.

Pieniška grybų sriuba

Džiaugiuosi galėdama pasidalinti žemaitišku kulinariniu paveldu su jumis. Ir ne veltui. Nes tokią sriubą virdavo ir mamos seneliai, gyvenę Telšių rajone.

Pieniška grybų sriuba

Reikės:

  • 2 l pieno
  • 1 l išvirtų grybų
  • Ryšulėlis krapų
  • Ryšulėlis svogūno laiškų
  • 1-2 nedidelės skiltelės česnako
  • Juodųjų nemaltų pipirų
  • 1-2 gvazdikėlius
  • 1 arbatinį šaukštelį druskos arba pagal skonį
Pieniška grybų sriuba

Į puodą įpilame šiek tiek vandens, jį užverdame ir tik vėliau supilame pieną, kad jis neprisviltų. Susmulkiname nuvirtus grybus, sudedame į pieną. Įdedame ryšulėlį krapų ir svogūno laiškų, išvirus sriubai juos išimsime. Sudedame pipirus, gvazdikėlius, česnakus, druską. Verdame, kol pienas užvirs. Jei susidarytų plėvė, ją nuimkite. Ir viskas. Patiekite šiek tiek atvėsinę. Skanu valgyti su šviežiomis bulvėmis.
Pieniška grybų sriuba

Skanaus!

Pieniška grybų sriuba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)